PRESEDINTELE ROMANIEI,TRAIAN BASESCU II AMENINTA PE „PACALICII SAI”JOHANNIS SI CIOLOS:”COD ROSU IN SANATATE!”

6 mai

 

Traian Băsescu le dă indicații pe Facebook lui Klaus Iohannis și Dacian Cioloș în scandalul dezinfectanților diluați, dând alarma generală: „COD ROŞU în sănătate”.

„Cu privire la informaţia dată de Ministerul Sănătăţii că 51 de spitale, reprezentând circa 20% din spitalele din România, sunt infectate (să dea Dumnezeu să nu fie mai multe), cred că domnii Iohannis şi Cioloş trebuie să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.
În acest sens, redau punctul A de la articolul 2 al OUG, “situaţie de urgenţă – evenimente excepţionale, cu caracter non militar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile material şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate” şi punctul D, din acelaşi OUG nr 21/2014, “starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă – complex de factori de risc care, prin evoluţia lor necontrolată şi iminenţa ameninţării, ar putea aduce atingere vieţii şi sănătăţii populaţiei, valorilor materiale şi culturale importante şi factorilor de mediu”.
Eventual, citiţi şi raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Sănătate, condusă de dl profesor doctor Cristian Vlădescu, din 2008.
Domnilor Iohannis şi Cioloş, este COD ROŞU în sănătate”, a scris Băsescu vineri pe pagina sa de Facebook.

Băsescu: Înțeleg că ține de 10 ani

Indicațiile lui Băsescu vin în contextul în care el însuși a afirmat că problema dezinfectanților este veche de zece ani, adică din timpul mandatelor sale.

„(…) Pentru mine a fost o surpriză că fenomenul substanțelor livrate de o firmă n-ar îndeplini parametrii pentru a se face dezinfectarea spitalelor. A fost o mare surpriză și înțeleg că ține de 10 ani”, a spus Traian Băsescu joi seară la Digi 24, într-o declarație în care a susținut că nu a fost informat de SRI.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: