KLAUS JOHANNIS A TRANSMIS FAMILIILOR INDOLIATE A CELOR DOI MILITARI ROMANI,DECEDATI IN URMA UNUI INCIDENT,IN KANDAHAR-AFGANISTAN,CONDOLEANTE,IAR CELUI DE AL TREILEA MILITAR RANIT INSANATOSIRE GRABNICA!

7 mai

 

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, la ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, transmite Ministerul Apărării Naționale.

 

ACTUALIZARE. 17.00 Cei doi militari români din Afganistan nu și-au pierdut viața ca și ceilalți de până acum din cauza unei explozii, ci dintr-o altă cauză, a afirmat sâmbătă fostul ministru al Apărării Mircea Dușa, care a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.
„Incidentele astea, până acum, s-au întâmplat ca urmare a exploziei unui dispozitiv improvizat. De această dată a fost un eveniment de alt gen și sigur Ministerul Apărării va face precizările de rigoare”, a declarat pentru AGERPRES, Mircea Dușa. Întrebat la ce se referă exact atunci când afirmă că „a fost un eveniment de alt gen”, el a spus: „Las totuși să facă precizările Ministerul Apărării”.

 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cei doi militari români și-au pierdut viața pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, sâmbătă la ora 10.45. Un al treilea militar român a fost rănit în incident, transmite Ministerul Apărării Naționale.
„În urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania” se arată într-un comunicat de presă.

Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a celor doi militari români în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar.

”Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă”, este mesajul șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: