ADRIAN SEVERIN A RECLAMAT DNA LA BRUXELLES!

8 mai

Adrian Severin, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) la Primăria Generală a Capitalei, a făcut duminică un apel către DNA, în contextul percheziţiilor efectuate la Primăria sectorului 5 în legătură cu falsificarea listelor electorale pentru Marian Vanghelie, de a se retrage din campanie şi a anunţat că va sesiza această situaţie organismelor europene.

‘Nu credem că instituţiile de forţă sunt cele care trebuie să decidă în ceea ce priveşte competiţia electorală care deja a început. (…) Nu credem că este normal să poţi candida în România numai cu avizul DNA şi să poţi câştiga numai cu avizul unei ambasade’, a spus Severin, într-o conferinţă de presă.

El a acuzat ‘atitudinea de intenţie directă de a împiedica un partid politic şi candidaţii săi să îşi desfăşoare activitatea în deplină libertate’, ca şi ‘acţiunea de hărţuire şi intimidare a unei echipe care nu a putut fi împiedicată, nu a putut fi şantajată, pentru a nu participa în aceste alegeri’.

‘Practic, bazele noastre de date au fost confiscate, laptopurile unora dintre voluntari au fost confiscate şi din acest motiv (…) am avut o serie întreagă de dificultăţi. (…) Lucrurile nu mai pot să rămână aşa. (…) Este limpede că instituţiile specializate ale statului au dreptul să-şi desfăşoare anchetele, să-şi desfăşoare activitatea. Dar legea o spune clar – în cadrul campaniei electorale trebuie s-o facă fără să stânjenească activitatea de campanie a partidelor politice’, a susţinut Severin.

El a anunţat că, în urma acestei situaţii, PDS se va adresa organismelor internaţionale.

‘Credem că suntem perfect îndreptăţiţi să ne adresăm Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, mai exact Biroului pentru instituţii democratice şi drepturile omului, care este specializat în monitorizarea alegerilor, secretarului general al Consiliului Europei şi secretarului Comisiei de la Veneţia, comisarului european pentru afaceri interne şi justiţie pentru a-i ruga să facă cele necesare conform drepturilor de care dispun, atribuţiile pe care le au pentru a garanta ca măcar de acum în colo aceste alegeri să fie libere şi corecte’, a afirmat el.

De asemenea, Severin a menţionat că scrisori similare vor fi trimise ambasadorilor UE şi SUA la Bucureşti, dar şi preşedinţilor celorlalte partide politice din România, în special celor parlamentare, cărora le-a cerut să fie solidari.

– See more at: http://www.dcnews.ro/dna-reclamata-la-bruxelles_504964.html#sthash.mXx7iDDO.dpuf

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: