AUGUSTIN ZEGREAN,PRESEDINTELE CCR DESPRE ALEGERILE LOCALE 2016 ,INTR-UN SINGUR TUR:”NU E NICIO DEOSEBIRE!”

8 mai

Președintele Curții Constituționale Augustin Zegrean a explicat într-o emisiune la Digi 24 că în Constituție nu scrie că alegerile trebuie să se desfășoare într-un tur sau în două tururi, subliniind că legiuitorul este cel care stabilește sistemul electoral.

„Legea spune că e un singur tur, nu știu dacă se va modifica, deși după acest dosar (al jurnalistului Liviu Avram – nr.) am mai primit 60 de sesizări cu acelaşi conţinut. Azi am mai semnat 5 dosare. Ne vom strădui să le dăm înainte de alegeri. Dacă lumea ar citi practica CCR ar putea să ştie povestea asta cu un tur sau două tururi. Am zis ziariştilor de la început, când se cerea premierului să dea ordonanță de urgență. Am zis că Constituția nu prevede un tur sau două. Constituția prevede ca alegerile să fie libere, periodice și corecte. Constituţia nu face distincție, ci spune de organele reprezentative. Puterea se exercită de popor prin organele sale reprezentative. Modul de alegere este o altă problemă”, a spus Augustin Zegrean.

De asemenea, Zegrean și-a dat cu părerea menționând că nu contează dacă alegerile se fac într-un tur sau două ci ca aleșii să își facă treaba.

„Am fost la toate alegerile de până acum și când s-a votat într-un tur și când s-a votat în două tururi. Nu am simţit nicio îmbunătăţire. Nu e deosebire. Problema ca cei aleşi să-şi facă treaba. Oameni trebuie să ceară altceva de la aleşii lor”, a subliniat Augustin Zegrean.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: