DESPRE CAMPANIA DNA . CANDIDATUL LA PRIMARIA GENERALA A CAPITALEI,ADRIAN SEVERIN SOMEAZA INSTITUTIA DE FORTA NUMITA DNA SA „TRAGA PE DREAPTA!”

8 mai

Adrian Severin, candidatul lui Marian Vanghelie la Primăria Generală a Capitalei, a cerut duminică DNA, în contextul perchezițiilor efectuate vineri la Primăria sectorului 5 în legătură cu falsificarea listelor electorale, „să se retragă” din campanie.

”Facem un apel către DNA pentru a se retrage din campania electorală. Nu credem că instituţiile de forţă sunt cele care trebuie să decidă în ceea ce priveşte competiţia electorală care deja a început. Practic, în acest moment PDS (noul partid condus de Marian Vanghelie – nr.) este în imposibilitatea de a-şi desfăşura campania cu toată forţa de care dispune ţinând cont, de pildă, că bazele noastre de date au fost confiscate, laptopurile unora dintre voluntari au fost confiscate”, a declarat Severin, potrivit căruia instituţiile statului au dreptul să îşi desfăşoare anchelele, însă ”fără să stânjenească activitatea de campanie a partidelor politice”.

”Credem că suntem perfect îndreptăţiţi să ne adesăm Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, mai exact Biroului pentru instituţii democratice şi drepturile omului care este specializat în monitorizarea alegerilor, de asemenea, să ne adresăm secretarului general al Consiliului Europei şi sectretarului general al Comisiei de la Veneţia, să ne adresăm comisarului european pentru afaceri interne şi justiţie pentru a-i ruga să facă cele necesare conform drepturilor de care dispun, atribuţiilor pe care le au pentru a garanta ca măcar de acum în acolo aceste alegeri să fie libere şi corecte”, a anunţat Severin.

Totodată, potrivit acestuia, PDS va adresa, în zilele următoare, şi o scrisoare ambasadorilor UE şi SUA la Bucureşti.

”Vom adresa în zilele următoare o scrisoare ambasadorilor UE şi SUA prezenţi la Bucureşti, cel puţin o parte dinte ei au fost extrem de vocali întotdeauna, în exprimarea îngrijorărilor lor legate de statul de drept şi de situaţia democraţiei din România. Credem că este momentul să îşi exprime şi acum poziţia faţă de asemenea ingerinţe ale instituţiilor de forţă în activitatea de campanie”, a mai susţinut candidatul PDS la Primăria Capitalei.

Severin le-a cerut şi pereşedinţilor celorlalte partide să se solidarizeze cu demersul PDS, afirmând că ”nu este normal să poţi candida în România numai cu avizul DNA şi să poţi câştiga numai cu avizul unei ambasade sau altei ambasade”.

2 răspunsuri to “DESPRE CAMPANIA DNA . CANDIDATUL LA PRIMARIA GENERALA A CAPITALEI,ADRIAN SEVERIN SOMEAZA INSTITUTIA DE FORTA NUMITA DNA SA „TRAGA PE DREAPTA!””

  1. amadessa 8 mai 2016 la 6:30 pm #

    Jigodia trebuia ză zacă in puscarie…. nu e cazul ca individul să facă pe grozavul…

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: