EMISARUL OCULTEI MONIALE USA+UE LA BUCURESTI,PENALUL KLAUS JOHANNIS S-O INTALNIT LA COTROCENI DUMINICA CU ADJUNCTUL SECRETARULUI DE STAT AMERICAN ,FRANCOFONUL ANTHONY BLINKEN!

8 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere duminică la Palatul Cotroceni cu Anthony Blinken, adjunctul secretarului de stat american, care se află într-un turneu european în contextul pregătirilor în curs pentru Summitul NATO de la Varşovia din iulie.

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, în cadrul întrevederii, Iohannis a evidențiat aspectele de securitate și apărare de interes pentru România în contextul Summitului din Polonia, cu accent pe asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre.

„Președintele Iohannis a subliniat importanţa consolidării prezenţei aliate în mod echilibrat, pe întreg flancul estic al NATO, şi relevanţa Iniţiativei de Reasigurare Europeană promovate de preşedintele Obama. Președintele României a subliniat, totodată, că țara noastră înţelege, ca aliat NATO, în contextul complicat de securitate din Vecinătatea Estică şi Sudică, să acţioneze responsabil, ca furnizor de securitate.
La rândul său, adjunctul secretarului de stat american a reconfirmat angajamentul SUA în cadrul NATO pentru întărirea corespunzătoare a întregului flanc estic. Anthony Blinken a transmis aprecieri pentru rolul activ al României în cadrul NATO şi implicarea ţării noastre în combaterea ameninţărilor pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei. De asemenea, a salutat progresele sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, inclusiv prin contribuţia României prin baza Deveselu, subliniind importanţa declarării capabilităţii iniţiale a sistemului NATO antirachetă la Summit-ul din Polonia”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, cei doi au avut „un schimb de vederi aprofundat” legat de dezvoltările din imediata vecinătate a țării noastre și din regiunea extinsă a Mării Negre, cu accent pe Republica Moldova şi Ucraina.

„Preşedintele Iohannis a evidențiat demersurile concrete întreprinse de România pentru susținerea Republicii Moldova în efortul său de reformă și conectarea cu Europa. Referitor la Ucraina, ambele părţi au fost de acord că este esenţial ca procesul Minsk să producă rezultate, iar sancţiunile care vizează estul Ucrainei să fie menţinute până la implementarea deplină a Acordurilor de la Minsk.
De asemenea, Preşedintele României a prezentat evaluarea României cu privire la ultimele evoluţii referitoare la criza migranţilor, precum şi poziţia României în materie de securitate energetică”, se mai arată în comunicat.

Președinția mai precizează că oficialul american a prezentat condoleanţe pentru militarii români căzuţi la datorie sâmbătă în Afganistan și a apreciat „în mod deosebit” contribuţiile României în Afganistan şi respectiv în cadrul coaliţiei internaţionale anti-Daesh.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: