MARTIN SCHULTZ ,PRESEDINTELE P.E. SI THOMAS LA MAZIERE,MINISTRUL DE INTERNE,DOI GERMANI CARE INFIRMA DECLARATIILE LUI RECEP ERDOGAN ,PRESEDINTELE TURCIEI PRIVIND LIBERALIZAREA VIZELOR!

11 mai

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, nu vede posibilă liberalizarea până în luna iulie a regimului de vize de scurt sejur pentru cetățenii turci, întrucât Turcia nu îndeplinește toate condițiile puse de Comisia Europeană pentru acceptarea acestei solicitări formulate de guvernul de la Ankara în schimbul aplicării acordului cu UE pentru stăvilirea fluxului migrator, relatează agențiile DPA și EFE.

Schulz a exclus posibilitatea ca Parlamentul European să înceapă consultările pe acest subiect cu Ankara și a anunțat că nu a transmis comitetului pentru justiție dosarul privind liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci.

Comisia Europeană și-a dat săptămâna trecută acordul pentru eliminarea vizelor de scurt sejur pentru cetățenii turci, dar tot cu condiția îndeplinirii integrale a celor 72 de condiții. Din punct de vedere procedural, pentru ca măsura să devină efectivă, după avizul Comisiei trebuie să se pronunțe PE și apoi statele membre ale UE.

Dintre cele 72 de condiții, Turcia mai are de îndeplinit 5, printre care se numără ameliorarea luptei autorităților turce împotriva corupției, negocierea unui acord cadru cu Europol și revizuirea legislației privind terorismul.

Însă președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a exclus posibilitatea revizuirii legislației antiteroriste și a avertizat că dacă UE nu ridică obligativitatea vizelor, așa cum este prevăzut în acordul privind stăvilirea fluxului migrator, Turcia nu se va mai considera obligată să aplice acest acord, astfel că Europa s-ar putea confrunta cu un nou val de migranți.

Odată cu declarația lui Schulz o reacție sceptică a venit și de la Berlin, unde ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat că președintele Erdogan ”nu este dispus să îndeplinească criteriile” cerute de UE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: