VICTOR ESANU,PRESEDINTELE CFSMR CERE UN CONTROL RIGUROS IN SISTEMUL SANITAR DE „SUS PANA JOS”,IN MEGAESCROCHERIA DEZINFECTANTILOR DE CARE NU SUNT STRAINE AUTORITATILE STATULUI!

13 mai

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor (CFSMR) din România cere un control riguros în sistemul sanitar, „de sus până jos”. Preşedintele CFSMR, Victor Eşanu, a declarat la RFI că escrocheria legată de dezinfectanţii din spitale nu era posibilă fără complicitatea autorităţilor.

„Prima reacţie a fost de uluire şi a doua a fost de indignare, pentru că e vorba de sănătatea şi de siguranţa populaţiei. Expunem prin aceste soluţii diluate, Doamne fereşte, de patru mii de ori şi pacientul, dar şi medicii care operează, eu sunt chirurg, de exemplu. Considerăm că este efectiv o crimă şi nu înţelegem reacţia ministrului, care este din Cluj, din păcate, fostului ministru al Sănătăţii, care a spus la o conferinţă de presă că pacienţii sunt în siguranţă, ca să vină a doua zi un secretar de stat şi să ne spună că situaţia este dezastruoasă, nu cred că într-o ţară civilizată se poate întâmpla aşa ceva, suntem efectiv revoltaţi”, a declarat Eşanu.

Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România suspectează complicitatea autorităţilor. „Este momentul pentru un control riguros de sus până jos. O asemenea maşinaţiune, nu ştiu cum să-i spun, escrocherie nu era posibilă fără participarea autorităţilor atât centrale, cât şi judeţene. E nevoie de un control, de o verificare, de o puricare de sus până jos şi de o reformă categorică. Nu putea o firmă să aibă contract cu toate spitalele din ţară, să negocieze cu toţi managerii din ţară, fără o complicitate. Vă daţi seama că e vorba de milioane de euro (…). Este imposibil fără o complicitate”, a spus acesta.

Victor Eşanu avertizează că „efectul este al unui bulgăre de zăpadă care produce o avalanşă”.

„Noi răspundem în faţa procuraturii pentru viaţa fiecărui pacient pe care îl operăm. Nu ne putem permite să expunem pacientul unor riscuri, în condiţiile în care nu ştim din ce e acea substanţă, mai are substanţa activă sau e vorba doar de apă chioară”, a mai declarat medicul chirurg.

Potrivit acestuia, medicii nu şi-au putut da seama dacă dezinfectanţii sunt diluaţi sau nu: „Cu dezinfectanţii nu puteam suspecta. Noi în general am semnalat multe probleme din sistem, spunând autorităţilor ceva nu-i bine în sistemul ăsta, ceva nu e în regulă. Uneori eram trataţi ca nişte scandalagii, uneori ni se spunea lăsaţi că poate voi faceţi jocul unui partid sau celuilalt partid, tot timpul eram suspectaţi că facem jocul partidelor din Opoziţie. Uite că sistemul este într-o criză extrem de gravă şi necesită reforme adânci şi urgente”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: