CORUPTUL UCIGAS DE BEBELUSI,PENALUL KLAUS JOHANNIS SE ASCUNDE DUPA CIRES IN CAZUL SCANDALULUI DIN SANATATE A „DEZINFECTANTILOR”CARE SE VA DISCUTA IN CSAT,PUTIN II PASA DACA GUVERNUL LUI IN FRUNTE CU JULIEN CIOLOS UCIDE PE IOBAGII ROMANI!

19 mai

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o conferință de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a comentat criza din sistemul de sănătate generată de problema dezinfectanților din spitale.

„Din păcate, s-a văzut şi cu ocazia ultimului scandal public (cel al dezinfectanţilor) ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării şi a corupţiei din sistemul de sănătate public.

Am inclus elemente de sănătate în documentul numit Strategiea Națională de Apărare a Țării şi am inclus sănătatea la chestiuni de securitate naţională.

Având în vedere toate acestea, am inclus pe ordinea de zi a CSAT-ului (CSAT care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai) un punct pe ordinea de zi destinat acestui sector.

Am cerut pentru această lămurire în CSAT materiale de la Ministerul Sănătății, de la instituțiile care au informaţii în legătură cu aceste chestiuni şi am ceurt să vină nu doar cu prezentarea situației, ci şi cu soluţii. Ca să nu apară nişte aşteptări care, pe urmă, creează nişte soluţii parţiale: nu în CSAT se rezolvă problema.În CSAT se discută, se găseşte unde sunt interconexiunile între ceea ce facem (de ex, Ministerul Sănătății şi serviciile), dar rezolvarea chestiunilor nu CSAT; este la instituţiile abilitate.

Politicile trebuie create la Ministerul Sănătății. Tot Ministerul Sănătății trebuie să vină cu norme îmbun, trebuie să creeze proceduri care previn chestiuni de acst tip. Procrorii, poliția treb să-i caute – dacă există – pe cei vinovaţi de încălcarea legii.

În domeniul sănătății, nu avem de-a face doar cu o probleme punctuale, doar pe dezinfectanţi. Avem numai probleme care pot fi rezolvate doar dacă cei care au răspunderea vin cu soluţii serioase, care pot fi puseîn practică.

În timpul campaniei mele electorale, m-am referit la sănătatea publică şi am spus că este una dintre priorităţile mele. Am spus atunci şi spun şi acum că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Acesta nu este un slogan, ci felul în care trebuie construit sistemul public de sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că problemele din sănătate vor fi discutate la ședința CSAT care va avea loc săptămâna viitoare, menționând însă că soluțiile nu sunt la CSAT, ci la Ministerul Sănătății și la procurori și polițiști.

„Am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai, un punct pe ordinea de zi destinat sectorului. Am cerut materiale de la Ministerul Sănătății, de la instituțiile care au informații pe aceste chestiuni și am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației ci și cu soluții. Pentru a nu apărea niște așteptări care creează soluții artificiale, nu în CSAT se rezolva problema, aici se discută, se găsesc interconexiunile, dar rezolvarea chestiunilor nu e la CSAT, e la instituțiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătății, care trebuie să vină cu norme îmbunătățite. Procurorii, politiștii trebuie să îi caute pe cei care sunt vinovați de încălcarea legii”, a spus Iohannis.

În același timp, Iohannis a luat apărarea SRI. „Nu am avut niciun moment impresia că SRI încearcă să acopere anumite nereguli. SRI produce informații destinate persoanelor care au putere de decizie. Este evident că anumiți demnitari nu au citit cu atenție aceste informări sau le-au ignorat cu bună știință”, a spus președintele răspunzând unei întrebări.

Iohannis a susținut că se bazează pe „propria experiență” atunci când spune că SRI şi-a făcut datoria. Astfel, întrebat pe ce se bazează atunci când afirmă că SRI și-a făcut treaba, preșsedintele a răspuns: „Aceasta e experiența mea, că SRI își face treaba, și sunt anumite institutii care nu își fac treaba. Eu vorbesc din proprie experiența”.
Klaus Iohannis a precizat în același timp că la Președinție nu a ajuns nicio informare legată de un producător concret de dezinfectante.

Șeful statului a mai spus că va solicita SRI să verifice dacă unele din informări pot fi făcute publice, asta după ce inițial susținuse că nu pot fi făcute publice.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: