MARIONETA OCULTEI MONDIALE LA BUCURESTI,KLAUS JOHANNIS SI SLABICIUNILE SALE!

21 mai

12346319_730505647081243_85933316382252015_n

 

Dacă ar fi să facem un top al slăbiciunilor privind comunicarea publică a președintelui Klaus Iohannis, lipsa spontaneității s-ar afla pe primele poziții. Bazându-se prea mult pe declarații mecanice, atent închegate de echipa sa de comunicare, președintele întâmpină dificultăți în a se exprima liber.

Ca un profesor care își știe bine lecția, Iohannis vorbește rar, cu pauze dese, parcă având grijă ca toți elevii să țină ritmul cu dictarea. Problemele apar acolo unde situația îi cere să se abată de la discursul stabilit.

Primul exemplu în acest sens este celebrul „ghinion”, rostit pe vremea când încă nu devenise președintele României.

 

Un alt exemplu este dat de răspunsul președintelui la provocarea unui cetățean prezent la o manifestare publică, care îi transmite lui Iohannis că a ajuns sluga americanilor. Încercând din nou un răspuns spontan, președintele admite că: „decât a rușilor, tot e mai bine așa.” Problema acestui răspuns e că vine din partea șefului statului și chiar dacă acesta și-a dorit să introducă o doză de ironie, rezultatul e că admite teza conform căreia e mai bine că a ajuns vândut la americani decât la ruși. Răspunsul, venit din partea președintelui României, stat suveran și independent, este cel puțin nefericit.

 

Cel mai nou exemplu oferit de Klaus Iohannis vine de la o conferință de presă care a avut loc în urmă cu două zile. La sesiunea de întrebări din partea presei, președintele a trebuit să răspundă cu privire la ce a considerat necesar să facă, în momentul în care a primit informări de la SRI în scandalul dezinfectanților. Răspunsul său a devenit viral, însă fără să fie vreo laudă la adresa președintelui. Acesta răspunde că în momentul în care primește informările, le citește și… se consideră informat. Puteți urmări răspunsul lui Klaus Iohannis în clipul de mai jos, începând cu minutul 06.50.

Observăm că discursul clasic al președintelui a suferit modificări în ultima perioadă, devenind mai viu, mai antrenant și parcă un pic mai ofensiv față de criticile venite din lumea politică. Dacă în acest sens se pot vedea îmbunătățiri, la capitolul spontaneitate Klaus Iohannis nu reușește decât ca odată la ceva vreme, să mai ofere opiniei publice motive de glume iar internauților, motive de meme-uri.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: