MESAJUL LUI KLAUS JOHANNIS CATRE NOUL PRESEDINTE AL AUSTRIEI,ALEXANDER VAN DER BELLEN!

24 mai

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, marți,  un mesaj de felicitare lui Alexander Van der Bellen cu ocazia alegerii sale în funcţia de preşedinte al Republicii Austria. 

„Cu ocazia alegerii dumneavoastră în înalta demnitate de preşedinte federal al Republicii Austria doresc să vă transmit, în numele României şi al meu personal, cele mai calde felicitări. România şi Austria sunt legate de mult timp printr-o relaţie apropiată de prietenie, bazată pe o istorie comună, parteneriatul în Uniunea Europeană şi o solidă cooperare economică. Pe baza acestor excelente premise, sunt convins că vom putea adânci şi dezvolta cooperarea noastră politică şi economică”, se arată în mesajul lui Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

În mesaj, președintele Iohannis subliniază, de asemenea, că este importantă întărirea Uniunii Europene în actualul context.

„Contextul european în care a avut loc alegerea dumneavoastră ca preşedinte federal mă determină să subliniez faptul că este foarte important să lucrăm împreună ca să întărim Uniunea Europeană în această perioadă dificilă, pentru a asigura şi în viitor funcţionarea şi eficienţa sa, în interesul cetăţenilor noştri, pe baza valorilor europene principale ale democraţiei liberale, statului de drept, drepturilor omului, toleranţei şi nediscriminării, respectiv a libertăţilor fundamentale pe care este aşezată construcţia europeană. Mă bucur că vom fi parteneri în aceste eforturi şi vă doresc mult succes şi putere de muncă în îndeplinirea înaltelor responsabilităţi ale funcţiei’, se precizează în mesajul președintelui Iohannis transmis omologului din Austria.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: