PRESEDINTELE RUSIEI ,VLADIMIR PUTIN ISI INCHEIE VIZITA DE DOUA ZILE IN GRECIA PRINTR-UN PELERINAJ LA COMUNITATEA RELIGIOASA DE PE MUNTELE ATHOS!

28 mai

Preşedintele rus Vladimir Putin îşi încheie astăzi vizita de două zile în Grecia printr-o deplasare la comunitatea religioasă de pe muntele Athos, în nordul Greciei, unul dintre cele mai înalte repere ale religiei ortodoxe comune celor două ţări, relatează AFP, citată de Agerpres.
Putin, care s-a referit în repetate rânduri la credinţa sa ortodoxă profundă, se va alătura ceremoniilor dedicate celebrării a o mie de ani de la prima prezenţă rusească în comunitatea religioasă de pe Muntele Athos, de altfel, o comunitate monastică exclusiv masculină.
Însoţit de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, Putin se va deplasa la mănăstirea ruseasca Sf. Pantelimon, situată pe coasta de vest a peninsulei Halkidiki. Putin va zbura cu avionul până la Salonic, iar de acolo se va deplasa cu o navă până la Muntele Athos, situat în regiunea greacă Macedonia (nord). În această vizită la Muntele Athos, liderul rus este însoţit de preşedintele elen Prokopis Pavlopoulos şi de către ministrul grec de externe, Nikos Kotzias.
Preşedintele rus a încheiat vineri o serie de acorduri de cooperare economică şi comercială cu Atena, în cadrul primei sale vizite bilaterale după mai mult de un an într-o ţară membră a Uniunii Europene. Vizita sa în Grecia intervine în contextul în care UE urmează să decidă luna viitoare prelungirea sau nu a sancţiunilor impuse Moscovei pentru rolul său în conflictul ucrainean.
Chiar dacă Grecia are relaţii excelente cu Moscova, premierul Alexis Tsipras a ţinut să sublinieze că „Grecia este o ţară europeană şi îşi respectă absolut toate angajamentele faţă de organismele internaţionale cărora le aparţine”.

2 răspunsuri to “PRESEDINTELE RUSIEI ,VLADIMIR PUTIN ISI INCHEIE VIZITA DE DOUA ZILE IN GRECIA PRINTR-UN PELERINAJ LA COMUNITATEA RELIGIOASA DE PE MUNTELE ATHOS!”

  1. oldpoet56 29 mai 2016 la 3:04 am #

    Reblogged this on Truth Troubles: Why people hate the truths' of the real world and commented:

    Excellent article.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.