FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA ATAC DUR LA PENALUL KLAUS JOHANNIS SI A GUVERNULUI FAMILIEI SALE CARE ARUNCA CU BANI PENTRU CHELTUIELI DE DEPLASARE SI DE ODIHNA,CLADIT PE MOARTEA UNOR OAMENI,UITAND DE ROMANI SI DE DIASPORA”,VA PLATI!

31 mai

 

Deputatul Victor Ponta le-a cerut, marţi, iertare social-democraţilor suceveni pentru faptul că i-a dezamăgit în noiembrie 2015, când şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru.

De asemenea, ex-premierul a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis, care „s-a folosit de moartea unor oameni ca să obţină o funcţie, cea de prim-ministru, sau să obţină guvernul său”, va răspunde pentru asta, informează Agerpres.

„Ştiu foarte bine că v-am supărat şi v-am dezamăgit în noiembrie când mi-am dat demisia. (…) Îmi pare rău, în primul rând, că v-am dezamăgit pe dumneavoastră, pe milioanele de oameni care au votat ca noi să avem guvernul. Îmi pare rău că lucrurile s-au întâmplat aşa, dar vreau să mă înţelegeţi că pot să trec peste foarte multe lucruri în politică, pot să trec peste atacuri, peste critici, peste jigniri, peste dosare penale. (…) Aşa se face politică în România. Dacă eşti de la PSD, dacă aduci prea mulţi oameni la vot, ca domnul Dragnea, ţi se face un dosar. Dacă nu faci destule secţii, ca domnul Corlăţean, ţi se face un dosar penal. Dacă câştigi alegerile, ţi se face un dosar penal, dacă pierzi alegerile, ţi se face un dosar penal, dar pot să trec şi peste asta. Singurul lucru peste care n-am putut să trec a fost faptul că în noiembrie domnul Iohannis s-a folosit de moartea unor oameni ca să obţină o funcţie, cea de prim-ministru, sau să obţină guvernul său. Eu vin şi vă spun că nu ai voie să te foloseşti de moartea oamenilor să obţii o funcţie şi că, mai devreme sau mai târziu, lucrul acesta se va plăti”, a zis Victor Ponta marţi la o întâlnire cu membrii PSD Suceava.

El a arătat că în ultimele şase luni comparaţia pe care au putut să o facă oamenii între Guvernul Ponta şi ”guvernarea lui Iohannis” avantajează PSD.

„Foarte mulţi oameni au putut să compare ce înseamnă guvernarea noastră faţă de guvernarea lui, a domnului Iohannis, şi cred că lucrul acesta ne-a avantajat şi ne avantajează, pentru că peste tot în ţară am văzut oameni care spun că acum nu mai guvernează nimeni, acum nu se întâmplă nimic, decât se distruge tot ce s-a făcut şi, eventual, acum se dă străinilor ceea ce a mai rămas al românilor”, a afirmat Ponta.

Fostul premier social-democrat a subliniat că şi-a dorit să vină la Suceava pentru că aici e o situaţie specială

„În urmă cu patru ani, împreună cu Crin Antonescu, în faţa a peste zece mii de suceveni, am promis că scăpăm Suceava de Flutur. Fluturii ăştia sunt mai rău ca turcii şi tătarii. Degeaba îi baţi, că vin înapoi. I-am bătut în 2012 pe ambii Fluturi, şi la Suceava şi la Botoşani, acum s-au întors cu aceleaşi gânduri. (…) Credea Crin Antonescu, credea cineva că în 2016 cei doi Fluturi cu care ne-am luptat o să fie candidaţii PNL? Nimic nu mi se pare mai ruşinos decât să-ţi vinzi numele, un nume respectabil în România mult timp, unor jefuitori care şi când îi baţi, şi când îi goneşti, oamenii stau ascunşi o perioadă şi vin înapoi”, a spus Ponta.

El i-a rugat pe pesedişti să le aducă aminte oamenilor din teritoriu cum în 2012 ”împreună cu adevăraţii liberali i-am scăpat de jaful ce domnea în Suceava” şi că ”e datoria oamenilor să fie alături de noi” pentru a opri ca acele ”vremuri rele” să se întoarcă.

„Mă uitam să văd dacă pot să merg împreună cu dumneavoastră peste tot, pe stradă, în Suceava, în oricare oraş sau comună de aici din judeţ, în ţară. Şi-am văzut că pot, pentru că timp de patru ani cât am fost la guvernare n-am tăiat nimănui niciun leu din pensie, ci doar am adăugat. Ştiu foarte bine că toţi cei cărora Fluturii le tăiaseră salariile în 2010 şi-au primit salariile înapoi. Pe medici şi pe profesori, pe toţi cei din sistemul medical şi de învăţământ e prima dată când cineva nu i-a păcălit când le-a spus că vor avea salarii mai mari. Toţi cei care au o afacere au spus că: niciodată nu ne-a ajutat un guvern, pe noi oamenii de afaceri, cu scăderi de taxe, de TVA, cum ne-a ajutat acest guvern (n.r.- Guvernul Ponta)”, a afirmat deputatul PSD.

El a arătat că, în situaţia în care oamenii au uitat de anii 2010 şi 2011, este bine să li se reamintească acum ce a făcut ”guvernul zero” în acest an.

„Subvenţii în agricultură zero, fonduri europene zero, investiţii, drumuri zero, salarii mai mari zero, pensii mai mari zero. Acesta e guvernul lui Iohannis: zero. N-avem nici guvern, nici preşedinte. Dacă vă întreb ce a făcut domnul Iohannis în anii aceştia, nu o să ştiţi să spuneţi, pentru că, doar dacă aveaţi noroc să fiţi prin străinătate, când vizita acolo. Ştie cineva când a vizitat domnul Iohannis România? A fost vreodată în vizită în România în aceşti ani?”, a punctat Ponta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: