PROTESTE DE AMPLOARE ,VINERI,IN FATA PALATULUI COTROCENI AL SINDICALISTILOR DIN SECTORUL ENERGETIC!

3 iun.

 

Au loc proteste de amploare, vineri, în fată Palatului Cotroceni. Astfel, sindicaliştii din sectorul energetic, nemulțumiți de situația critică din sistem, au ieșit în stradă.

„Este o situație critică în tot sistemul energetic național. Protestăm față de ceea de se întâmplă în întregul sistem energetic, de la managementul deficitar al companiilor, până la amânarea la nesfârșit a unor decizii absolut necesare pentru a pune pe linia de plutire complexurile energetice sau marile companii, precum și amânarea rezolvării unor probleme, cum ar fi cele legate de managementul stocului de apă grea de la Severin, unde valori de aproape 1,4 miliarde de euro se depreciază și pe nimeni nu interesează”, a spus președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, potrivit Antena3.ro

Mai mult, acesta adăugat și că „Pentru zona de încălzire a populației am pregătit împreună cu organizațiile patronale un plan de bătaie pentru îmbunătățirea calității serviciilor pe termoficare, am trimis o solicitare domnului vicepremier Dâncu, însă fără răspuns”.

Nu în ultimul rând, liderul sindical a subliniat că România nu are nici astăzi o strategie energetică națională, ceea ce a dus la apariția unor derapaje uriașe în piață.

„Sunt multe lucruri critice: faptul că nici astăzi nu avem aprobată o strategie energetică națională a favorizat dezvoltarea unor piețe de proiecte pentru regenerabile. Astăzi suntem cu mult în avans față de alte state membre la producția de energie regenerabilă, ceea ce, corelat cu scăderea dramatică a pieței, va duce la scoaterea din piață a unor producători, ceea ce înseamnă șomaj. În ultimii 10 ani a scăzut prețul la producător, însă prețul la consumator a crescut, înseamnă că cineva ia niște bani nemunciți”, a atras atenția Costin.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: