Atac armat într-un club LGBT din Florida: 20 de persoane au fost împușcate. Atacatorul a fost ucis VIDEO

 

ACTUALIZARE 13:00  Autorul atacului armat dintr-un club de noapte din Orlando, Florida, frecventat de homosexuali, este mort, a anunțat duminică poliția pe contul său de Twitter, relatează AFP, Reuters și DPA.

Au fost momente tensionate într-un club din orașul american Orlando, unde un bărbat înarmat a rănit cel puțin 40 de persoane și a fost ucis.

Atacatorul a deschis focul la scurt timp după ce a intrat în club, moment în care cei prezenți au fugit în toate direcțiile.

Bărbatul s-a baricadat apoi în interior și a luat ostatici mai mulți oameni. La un moment dat, unii martori spuneau că el are asupra sa și o bombă, lucru neconfirmat de poliție. De altfel, în afara zecilor de echipaje de poliție, la fața locului a ajuns și o echipă de geniști.

Informațiile continuă să fie, însă, contradictorii, pentru că unii martori susțin că atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați, informație neconfirmată, de asemenea, de polițiști.

 

Știre inițială

Un club de noapte din orașul american Orlando, statul american Florida, a fost atacat de o persoană încă neidentificată, transmite BBC, citat de Digi 24.

Conform primelor informații, 20 de persoane ar fi fost împușcate, iar atacatorul s-ar fi baricadat în clădire și ar fi luat mai mulți ostatici, relatează un jurnalist local.

 

Incidentul de la Pulse Nightclub pare să fi avut loc în jurul orei 02.00 duminică dimineață.

Înregistrările din fața clubului arată zeci de persoane din rândul instituțiilor de intervenție și salvare mobilizate la fața locului.

Poliția din Orlando a postat pe Twitter că există „mai mulți răniți” și le cere oamenilor să stea departe de zona clubului de noapte. Potrivit Reuters, numărul celor răniți de atacator ar oscila între șapte și 20.

 

 

Cei care au scăpat din club au mai spus că atacatorul ar avea asupra sa și o bombă.

Pe pagina de Facebook a clubului, unul pentru persoane LGBT, a fost postat imediat un mesaj: „Ieșiți toți afară și nu vă opriți din fugă”.

În câteva clipuri încărcate pe rețele de socializare se văd câteva persoane care primesc îngrijiri medicale și se mai aud împușcături.

Deocamdată nu sunt informații oficiale date de autorități.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsavagevanity%2Fvideos%2F10154316115739479%2F&show_text=0&width=560

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsavagevanity%2Fvideos%2F10154316112659479%2F&show_text=0&width=560 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsavagevanity%2Fvideos%2F10154316158744479%2F&show_text=0&width=560Știre în curs de actualizare.