PRESEDINTELE ITALIEI ,SERGIO MATTARELLA,DECORAT DE GUVERNATORUL OCULTEI MONDIALE USA+UE,CU ORDINUL NATIONAL”STEAUA ROMANIEI” IN GRAD DE COLAN!

14 iun.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în cadrul discuțiilor cu omologul italian, Sergio Mattarella, aflat la București, necesitatea continuării eforturilor comune de sprijinire a comunității românești din Italia și de creștere a participării românilor la viața socială, dar și politică din Peninsulă.

„Am avut astăzi, cu omologul meu, convorbiri consistente, în spiritul Parteneriatului Strategic Consolidat existent între România și Italia și al relației cu totul speciale pe care țările noastre o împărtășesc. Vorbim despre o relație marcată de prezența unei comunități românești foarte importante în Italia și a unei însemnate comunități italiene, în cea mai mare parte comunitate de afaceri, în România, care se adaugă minorității italiene istorice din țara noastră. Îi mulțumesc și pe această cale președintelui Mattarella, pentru că este un interlocutor deschis problematicii comunității românești din Italia și una dintre vocile influente care încurajează permanent procesul de integrare a acesteia, cu menținerea identității românești. Din această perspectivă, în cadrul convorbirilor, am subliniat necesitatea continuării eforturilor comune de sprijinire a comunității românești din Italia și de creștere a participării românilor la viața socială, dar și politică din Peninsulă”, a spus Iohannis, în declarația comună cu președintele italian, Sergio Mattarella.

Iohannis a mai spus că, în paralel, trebuie continuate eforturile pentru păstrarea identității lingvistice și culturale a comunității românești, precum și pentru valorificarea potențialului economic foarte important al acesteia în relația bilaterală.

Șeful statului a mai precizat că a convenit cu președintele Italiei aducerea cooperării economice la un nou nivel, arătând că schimburile comerciale au atins deja, la sfârșitul anului 2015, o valoare record de peste 13 miliarde euro, Italia fiind al doilea partener comercial al României.

„Am stabilit, totodată, că este foarte importantă creșterea investițiilor italiene în România, în special în sectoare cu valoare de antrenare mare pentru ansamblul economiei”, a adăugat Iohannis.

„Vizita președintelui Mattarella este pentru mine o confirmare a faptului că relația dintre România și Italia va rămâne una privilegiată și se va consolida în continuare, în spiritul puternicei tradiții de prietenie și colaborare care ne leagă”, a mai declarat președintele Iohannis.

La rândul său, șeful statului italian a declarat că românii din Italia reprezintă o comunitate din ce în ce mai bine integrată.

„Prietenia dintre România și Italia este una cu adevărat profundă. Avem în comun un vast patrimoniu istoric și cultural, rădăcini puternice, solide, care vin din antichitate și care explică de ce în Italia este o comunitate românească puternică și, pe de altă parte, în România un număr mare de italieni care participă la viața economică și culturală a țării. În Italia comunitatea românească mare este prețuită și este din ce în ce mai bine integrată. Comunitatea italiană din România este la rândul ei dinamică și activă și sunt două manifestări ale prieteniei care există nu numai între instituțiile din România și din Italia, dar mai ales la nivelul celor două popoare, iar această condiție a fost întărită de apartenența comună la UE și NATO”, a spus Mattarella.

El a adăugat că nivelul de cooperare dintre cele două țări este cu adevărat exemplar, inclusiv în interiorul UE.

Președintele Iohannis i-a conferit omologului său italian Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Și președintele Italiei i-a conferit lui Klaus Iohannis Ordinul Național „Steaua Italiei” în grad de Colan.

2 răspunsuri to “PRESEDINTELE ITALIEI ,SERGIO MATTARELLA,DECORAT DE GUVERNATORUL OCULTEI MONDIALE USA+UE,CU ORDINUL NATIONAL”STEAUA ROMANIEI” IN GRAD DE COLAN!”

  1. oldpoet56 14 iunie 2016 la 4:43 pm #

    Reblogged this on Truth Troubles: Why people hate the truths' of the real world.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: