26 IUNIE -ZIUA DRAPELULUI ROMANIEI!

26 iun.

Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei au organizat o ceremonie prilejuită de Ziua Drapelului României, sărbătorit în fiecare an pe 26 iunie.

Drapelul a fost adus în Piața Tricolorului din Capitală de militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” și a fost binecuvântat de un preot militar. Pe acordurile Imnului național, Tricolorul a fost apoi ridicat pe catarg.

La eveniment au participat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul de Interne, Petre Tobă.

„Drapelul tricolor, ca însemn național, ne vine de la Revoluția Pașoptistă, iar Ziua Drapelului Național care a fost reinstituită în 1998 aduce cu tărie în centru acest important simbol național, simbolul a tot ceea ce este mai de preț din ce am moștenit de la înaintașii noștri — și anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială și unitate națională. Eu cred, în această zi, că pe măsură ce România se întărește, pe măsură ce se dezvoltă și se modernizează din ce în ce mai puternic, în același fel, cu aceeași intensitate, și drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru”, a afirmat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei, potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a afirmat că 26 iunie este o zi importantă pentru România.

„Este foarte important că și cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături și ne bucurăm și de faptul că au fost prezenți mulți bucureșteni. Am văzut și mulți turiști. Este o zi importantă pentru România și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Tobă.

De Ziua Drapelului Naţional, adoptată prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, autoritățile publice şi celelalte instituții ale statului sunt obligate să organizeze programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneşti şi ceremonii militare specifice în cadrul unităților Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: