PROFESORUL DE FIZICA KLAUS JOHANNIS,DESTUL DE INCURCAT SI CONFUZ SI DECLARATIILE SALE CU PRIVIRE LA PRIMELE DECIZII DE LA BRUXELLES DUPA SOCUL BREXIT,CARE DEZAVANTAJEAZA COLONIA ROMANIA!

29 iun.

Președintele Klaus Iohannis face primele declarații și transmite primele decizii de la Bruxelles. 

Iată declarațiile președintelui Klaus Iohannis după prima întâlnire a liderilor europeni după Brexit:

– „Rezultatul referendumului ne-a plasat într-o situație fără precedent în UE. Este esențial să înțelegem că UE este singura opțiune pentru menținerea prosperității și securității pentru cetățenii noștri. Mi se pare extrem de relevant că principalul mesaj care s-a desprins din discuțiile noastre este că Uniunea celor două 27 de state membre trebuie să iasă întărită din această încercare. A fost reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea și coeziunea UE. Doresc să salut acest mesaj de unitate, asumat de toate cele 27 de state membre. Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică care să detensioneze situația și să ne permită să mergem înainte. Trebuie să răspundem așteptărilor cetățenilor statelor noastre. De aceea, am adoptat o declarație comună UE 27 în această dimineață. Salut că această declarație conține mesaje pe care le-am transmis și eu și anume că regretăm rezultatul referendumului, dar respectăm voința exprimată de majoritatea poporului britanic.

– Până când Regatul Unit părăsește UE își păstrează statutul de stat membru cu toate drepturile și toate obligațiile. Regatul Unit va respecta în această perioadă libertatea de circulație a cetățenilor și drepturile lucrătorilor europeni. Acest lucru mi-a fost confirmat în mod direct de către premierul Cameron. Asigur comunitatea română care lucrează și locuiește în Marea Britanie că România va urmări în negocieri cu maximă prioritate apărarea intereselor lor.

– În privința procedurii de retragere a Marii Britanii, am convenit cu toții că este necesară derularea acestui proces într-o manieră predictibilă. O notificare ar aduce clarificările necesare în avantajul atât al UE, cât și al Marii Britanii.

– Pentru România, care are un parteneriat strategic cu Marea Britanie, acest aspect prezintă o relevanță deosebită. Astăzi, noi, liderii europeni, am reconfirmat că UE rămâne cadrul nostru comun de acțiune. Nu trebuie să uităm că UE este destinată păcii, securității și prosperității pe continentul nostru.

– A fost și mesajul pe care l-am transmis în numele României. Suntem un stat care a acționat dintotdeauna pentru o Uniune puternică, capabilă să răspundă atât așteptărilor cetățenilor săi, cât și provocărilor din exterior.

– Am subliniat în egală măsură că este necesară o reflexie aprofundată privind îmbunătățirea modelului european, ca să devină mai eficient, mai transparent și mai apropiat de cetățeni. În opinia mea, recâștigarea încrederii cetățenilor europeni în proiectul european este esențială pentru continuarea și durabilitatea acestuia. Nu putem să construim Europa care să nu fie în avantajul și pe înțelesul cetățenilor”.

Președintele a mai anunțat că a fost prezentată Strategia Globală pentru Politică Externă și de Securitate a UE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: