FOSTUL COMISAR-SEF AL BCCO ALBA IULIA ,TRAIAN BERBECEANU ACHITAT JOI DE INSTANTA SUPREMA-CALAII SAI CONDAMNATI!

30 iun.

Fostul comisar-șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost achitat joi de instanța supremă în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni. Astfel, Berbeceanu a fost găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

Pe de altă parte, Ioan Mureșan, fost procuror șef al DIICOT Alba a primit şapte ani cu executare, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi represiune nedreaptă, fapte de care l-au acuzat procurorii DNA. De asemenea, fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean a fost găsit vinovat pentru complicitate la represiune nedreaptă şi condamnat la doi ani cu executare. Cei doi foști magistrați sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea comisarului Berbeceanu.

Totodată, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, a primit 4 ani închisoare cu executare.

Judecătorii au mai dispus ca Ioan Mureșan, Alin Mirel Muntean și Nicolaie Ioan Cean să plătească 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferențe salariale și 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către Traian Berbeceanu, la care se adaugă 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare în timpul procesului și 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată.

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de DIICOT că, în cursul anului 2011, în calitate de ofițer de poliție judiciară și șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a comis infracțiuni.

Astfel, polițistul era acuzat, printre altele, că a primit un autoturism în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către două persoane a unor date și informații privitoare la cercetarea lor sau a unei societăți ori a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziții domiciliare.

Ulterior, DNA i-a trimis în judecată pe Ioan Mureșan, fost procuror șef al DIICOT — Alba, Nicolaie Ioan Cean, fost procuror în aceeași structură, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, pentru că ar fi săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu.

Dosarele DNA şi DIICOT au fost conexate de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la începutul anului 2015.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: