CANCELARUL GERMANIEI,”ACEA FATA DIN EST” ANGELA MERKEL-STAZI A AFIRMAT JOI INAINTE DE SUMMITUL NATO:”O SECURITATE DURABILA IN EUROPA NU POATE FI REALIZATA DECAT CU RUSIA!”

7 iul.

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat joi că întărirea apărării NATO în Est, care urmează să fie decisă la summitul Alianței Nord-Atlantice prevăzut pentru vineri și sâmbătă la Varșovia, este justificată de atitudinea Rusiei în Ucraina ce a dus la pierderea ”încrederii” Alianței, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Acțiunile Rusiei în criza ucraineană i-au zguduit profund pe aliații noștri din Est, când prevalența dreptului și inviolabilitatea frontierelor sunt puse în cauză prin cuvinte și fapte, atunci încrederea scade”, a declarat Merkel în Bundestag, cu o zi înainte de summitul șefilor de stat și de guvern din capitala poloneză.

Reuniunea de la Varșovia va avea loc ”într-o etapă în care situația din domeniul securității în interiorul și în jurul Europei s-a transformat într-un mod semnificativ”, a adăugat ea.

În același timp, cancelarul german i-a întins mâna Moscovei afirmând că măsurile sunt disuasive și ”profund defensive” și adăugând că NATO vrea să reia firul dialogului cu Rusia.

”O securitate durabilă în Europa nu poate fi realizată decât cu Rusia, nu fără ea”, a declarat Merkel. ”Disuasiunea și dialogul, angajarea clară în favoarea solidarității față de partenerii noștri din Alianță (…) și mâna întinsă pentru dialog, acestea nu sunt elemente contradictorii, ci, dimpotrivă, indisociabile”, a mai spus cancelarul german.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.