GORGONA TURBATA MONICA GHERGHESCU MACOVEI ,DA VINA PE ANTENA 3!

14 iul.

Protestele din închisori sunt hrănite artificial de unele trusturi de presă, a apreciat la RFI europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

„Sunt alimentate chiar zilnic de unele trusturi de presă şi în ultimul timp foarte puternic de trustul de presă Antena 3, unde patron este Voiculescu, aflat la închisoare şi ca atare privesc revoltele în primul rând ca pe o manipulare externă, hrănită artificial de aceste posturi de televiziune. Probabil condamnatul Voiculescu are de câştigat, dacă creează haos în puşcării, haos în ţară, cred că speră să scape de puşcărie, deşi mai are ani buni de stat acolo. Îi putem înţelege pe deţinuţi, pe cei care stau în condiţii proaste, dar pe cei care aprind focul acestor proteste din închisori ca să-şi scape clienţii, patronii politici sau clienţii politici, atunci nu-i înţelegem, sunt iresponsabili”, a declarat Macovei.

Întrebată dacă afirmaţiile sale nu pot fi interpretate ca ingerinţe în politica editorială a unor posturi tv, Monica Macovei a răspuns: „Să facă întâi presă adevărată, presă pentru oameni, să ofere informaţii corecte şi apoi avem ce discuta”.

Totodată, Macovei spune: „Trebuie îmbunătăţite condiţiile din penitenciare, categoric. S-au schimbat unele lucruri, iar altele nu s-au schimbat, a rămas supraaglomerarea, a rămas lipsa accesului la servicii medicale şi altele, dar aici ţine de managementul fiecărui penitenciar, de cine conduce acel penitenciar, de ce măsuri ia. Amintesc că există un Corp de Control în Ministerul Justiţiei, pe care eu l-am folosit cu multă eficienţă, care a verificat penitenciarele, de pildă, activitatea directorilor de penitenciare şi trebuie folosit, pentru că aşa identifici imediat pe cei care nu-şi fac treaba. Salariile sunt foarte mari în sistemul penitenciar, eu îmi amintesc că un director de penitenciar avea în jur de 100 de milioane de lei vechi pe lună, ceea ce era enorm. Un şef bun de penitenciar poate să schimbe lucrurile, poate să îmbunătăţească viaţa deţinuţilor. De pildă, se plâng că nu sunt scoşi la exerciţii fizice. Nu e greu să faci un teren, să-l amenajezi chiar cu ei, chiar folosind munca deţinuţilor, ca să faci un teren pe care să-i scoţi la exerciţii fizice. Da, sunt şi probleme grave. Sunt penitenciare, cum e Rahova de exemplu sau spitalul penitenciar Jilava, care nu mai pot fi refăcute, renovate, ci trebuie pur şi simplu făcute altele din temelii”.

„Sigur că trebuie închisori noi şi de pildă sunt unităţi militare care au fost dezafectate şi care pot fi transferate de la Ministerul Apărării Naţionale la Ministerul Justiţiei şi apoi pot fi amenajate ca penitenciare”, a mai declarat europarlamentarul.

2 răspunsuri sa “GORGONA TURBATA MONICA GHERGHESCU MACOVEI ,DA VINA PE ANTENA 3!”

  1. Mircea Scalat 14 iulie 2016 la 4:07 pm #

    Ca fost ministru al Justitiei as tacea milc! Ce a facut dumneaiei pentru modernizarea sistemului penitenciar? NIMIC!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: