VLAD VOICULESCU,MINISTRUL SANATATII SPONSORIZAT DE MAR CONCERNE FARMACEUTICE!

23 iul.

În dezvăluirea care apare pe ziare.com se arată cum asociația Magicamp, fondată de ministrul Vlad Voiculescu și al cărei președinte a fost până de curând, a primit anul trecut sponsorizări de la giganții Pfizer (50.000 lei) și Novartis (108.000 lei).
„Vlad Voiculescu a fondat nu numai MedAlert, pe al cărei site este specificat că nu primește niciun fel de sponsorizări din sectorul farmaceutic, ci și Asociația Magicamp, al cărei președinte a rămas și după preluarea funcției de ministru. Abia pe 14 iulie a fost depusă cererea de modificare a actului constitutiv. Magicamp face un lucru absolut lăudabil și minunat pentru copiii bolnavi de cancer, dar pentru a-l face are nevoie de sponsorizări. Deci cine a sponsorizat asociația fondată și condusă de actualul ministru care trebuie să ia decizii cruciale pentru interesele industriei farma? Anul trecut Pfizer a sponsorizat Magicamp cu 50 de mii de lei, iar Novartis cu aproximativ 108 mii de lei. Pentru sponsorizările de anul acesta nu există date publice, dar din informațiile mele ele vin din partea Novartis, Pfizer și Himalaya. Trei firme de medicamente sponsorizează o asociației a ministrului Sănătății?” scrie Ioana Ene Dogioiu în articolul „Legăturile interesante ale ministrului Sănătății. Și în sistem, și antisistem”.
Problema sponsorizărilor este cu atât mai sensibilă cu cât Ministerul trebuie să ia până în noiembrie o decizie importantă privind prețul medicamentelor.
„România trebuie să recalculeze prețurile medicamentelor pe bază anuală conform Ordinului 75/2009. Din cauza unor întârzieri anterioare mandatului său și pentru a nu periclita accesul pacienților la tratament, ministrul Sănătății a decis amânarea aplicării acestui ordin până la 1 noiembrie. În prezent, catalogul de prețuri ale medicamentelor eliberate cu prescripție medicală în România (CANAMED) cuprinde 5.430 de medicamente. La 1 ianuarie 2015, același catalog cuprindea 6.114 produse. În contextul actualului ordin, numărul de dosare de preț pentru medicamente depuse la Ministerul Sănătății este, în prezent, de 4.400”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății de la sfârșitul lunii iunie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: