ZIUA DESPARTIRII DE TITANUL TEATRULUI ROMANESC ,MAESTRUL RADU BELIGAN,INMORMANTAT CU ONORURI MILITARE!,DUMEZEU SA-L ODIHNEASCA!,CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE!

23 iul.

Ziua despărţirii de Radu Beligan. Familia, mari actori, dar şi oameni simpli şi-au luat rămas bun de la maestrul teatrului românesc. Radu Beligan a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Belu, iar echipele România TV au transmis toate momentele emoţionante ale despărţirii de actorul intrat în Cartea Recordurilor pentru longevitate.

UPDATE Radu Beligan a fost înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor.

Maestrul a fost condus pe ultimul drum în aplauzele celor prezenți.

După slujba religioasă de la capela cimitirului, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Radu Beligan, acoperit cu steagul României, a fost purtat de militari.

Garda de onoare a tras trei salve de artilerie.

http://livenews.rtv.net/embed_iframe.php?id=43423

„Eu m-am mutat de mult în „Beligania”. Asta e „Beligania” şi aici sunt stăpân absolut. Aici nu mă deranjează nimeni, nu mă supără nimeni, aici nu intră decât cei mai buni prieteni ai mei, deşi mulţi ar vrea să intre în „Beligania” – unii fac cerere să-i primesc…”, acestea au fost cuvintele lui Radu Beligan.

Este ziua despărţirii de printul teatrului romanesc. Familia, mari actori, dar şi oameni simpli şi-au luat rămas bun de la maestrul teatrului românesc. Marele actor a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală.

Marii actori ai României l-au plâns pe maestrul Radu beligan. Florin Piersic a venit la funeralii cu un buchet de trandafiri mov. „Ce sa vorbesc acum pentru ca sunt atat de singur si de trist ca nu imi vine sa cred. Cu maestrul Radu Beligan cu care vorbeam zilele trecute si cu care repetam. De fiecare data cand ma intalneam imi spunea vorbea exceptionale, tocmai dumnealui sa ma paraseasca acum. A fost o perioadă foarte lunga in care am lucrat impreuna, din clipa in care s-a gandit la mine si si-a dorit ca eu sa intru in teatru. Pentru el nu eram numai actorul ci si omul. M-a iubit, m-a iubit si a simtit si el ca l-am iubit extraordinar. Am fost mereu alaturi de el si as vrea si acum sa fiu alaturi de el pana in ultima clipa pe drumul de piatra de pe care nu te mai intorci niciodata”, a spus Florin Piersic.

 

Radu Beligan a fost înmormântat cu onoruri militare.

Traficul rutier a fost restricţionat, sâmbătă, pe traseul de deplasare a cortegiului funerar, de la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” către cimitir.

Vezi si: Ultimele cuvinte ale maestrului Radu Beligan înainte să moară. Mărturia SFÂŞIETOARE a fiicei actorului VIDEO

Radu Beligan a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani. Marele actor s-a stins din viaţă la Spitalul Elias din Capitală unde fusese internat din cauza unor probleme de sănătate.

CITEŞTE ŞI RADU BELIGAN va fi înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu

Radu Beligan a avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, între anii 1961 şi 1969, şi director al Teatrului Naţional Bucureşti, între 1969 şi 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru şi Film, între 1950 şi 1965, şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul artei.

VEZI: Radu Beligan, pe scenă la 97 de ani

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur şi colan şi Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare în grad de Ofiţer, din partea Franţei. Este Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Actorul Radu Beligan a primit în 2011 o stea pe Aleea Celebrităţilor – Piaţa Timpului, spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei româneşti.

În februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului, alături de actorul român în clasament regăsindu-se numeroase celebrităţi de toate vârstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren şi Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Maestrul Radu Beligan a jucat sute roluri în cei 75 de ani de carieră, dar rolul de familist l-a ţinut departe de ochii presei. Cele trei femei din viaţa artistului au fost Nineta Gusti, Dana Crivăţ de la care are o fată, Ana Maria, şi Marica Beligan, cu care are trei copii: Lamia, Raluca şi Alexandru.

„Nu am fost nici cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume. Totuşi cred că moştenirea spirituală pe care o las, le-o las lor şi publicului”, declara Radu Beligan.

Singura fiică a maestrului care îi calcă pe urme este Lamia, care a jucat de nenumărate ori în piese alături de tatăl ei.

„Cum să pui in cuvinte pe cineva pe care iubesti! Cuvintele, oricum, sunt prea sărace, dar pt că spunea de moştenirea spirituală pe care ne-o lasă, da, ne lasă, mie cel puţin, pentru mine, tatăl meu a fost un model un ideal in viata si in profesie”, spunea Lamia Beligan într-un interviu.

Datorită pasiunii comune pentru scenă, maestrul Radu Beligan şi Lamia au avut o relaţie specială.

„M-a invatat sa traiesc demn, frumos, sa imi iubesc public si sa imi spores talentul nu am nici pe sfert din puterea lui de munca si din rigoarea lui”, spunea Lamia Beligan într-un interviu.

Cealaltă fiică, Ana Maria, nu a călcat pe urmele tatălui său, dar este o scriitoare de succes, iar fiul, Alexandru, urmează o carieră în domeniul financiar.

„Mi-am dorit si am reusit, am reusit cand am ajuns la randul meu cap de familie sa le ofer fiilor mei ce nu a putut saracul tata sa imi dea, desi el mi-a oferit tot cea a avut”, declara Radu Beligan.

Până 97 de ani, maestrul Radu Beligan a fost în lumina reflectoarelor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: