CSAT SE REUNESTE MARTI,LA ORA 11,LA PALATUL COTROCENI,PE ORDINEA DE ZI :SUMMITUL NATO,EVENIMENTELE DI IMPERIUL OTOMAN AL SULTANULUI ERDOGAN SI RECENTELE ATACURI TERORISTE DIN EUROPA,DESPRE CRIZA DIN SANATATE,CRIMINALUL KLAUS JOHANNIS-MENGELE ,CONTINUA GENOCIDUL IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI TACE!

26 iul.

 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi, la ora 11, la Palatul Cotroceni, principalul punct pe agendă fiind rezultatele summit-ului NATO, fiind prima şedinţă convocată după evenimentele din Turcia şi atacurile recente din Europa.

Deşi Preşedinţia nu a precizat oficial dacă evenimentele din Turcia vor fi incluse pe agenda discuțiilor, cel mai probabil se va discuta şi despre lovitura de stat eşuată, având în vedere rolul Turciei în cadrul NATO şi, mai ales, obiectivele României la Marea Neagră.

Un alt subiect care ar putea fi pe agendă este contextul de securitate din Uniunea Europeană, având în vedere atacul de la Nisa (Franţa) şi al atacurilor recente din Germania.

CSAT a fost convovat în 15 iulie, Administraţia Prezidenţială anunţând atunci că în cadrul şedinţei „se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie a.c., de la Varşovia, şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate”.

Preşedintele Klaus Iohannis declarase, la Varşovia, că summitul NATO a fost un succes, obiectivele aprobate de CSAT fiind atinse, iar România îşi consolidează poziţia că actor regional care contribuie la menţinerea stabilităţii într-o zona cu riscuri şi provocări.

Echilibrarea măsurilor de securitatea pe flancul estic, brigada multinaţională, respectiv decizia de elaborare de opţiuni pentru prezenţa avansată marină şi aliată în Marea Neagră, dezvoltarea planului de contingenţă obţinut în Marea Britanie şi operaţionalizarea scutului antiracheta, respectiv integrarea facilităţii de la Deveselu în sistemul NATO sunt obiectivele care se regăsesc în declaraţia finală adoptată de aliaţi, potrivit Mediafax.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: