DECLARATIILE BALBAITE ALE LUI KLAUS WERNER JOHANNIS DUPA SEDINTA CSAT DIN 26 IULIE 2016!

26 iul.

 

Şedinţa CSAT privind măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia s-a încheiat marţi după două ore şi jumătate de discuţii.

La încheierea ședinței, preşedintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a făcut publice principalele subiecte dezbătute.

 ”Noi suntem statul gazdă pentru brigada multinaționala si trebuie să ne pregătim sa primim militarii din alta parte, pentru a-i integra în structura. În aceasta chestiune, avem deja răspunsuri favorabile, fără sa se fi concretizat decât la unele, de la cel putin 6 aliați, doi dintre cei care au declarat deja foarte clar ca vor participa sunt Polonia si Bulgaria, care a spus ca trimite in jur de 4000 de militari. Dar sunt si altii interesati. Vom avea suficienti militari de la mai multi aliati pentru aceasta brigada. Am hotărât institutirea unui grup de lucru care se va ocupa incepând de maine să pregatescă toate demersurile. Suntem în contact cu aliații interesati pentru punerea in practica a soluțiilor istorice de la Varșovia, toate acestea vin în sprijinul consolidării țării noastre”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult, în ceea ce privește situația alarmantă din Europa, președintele României a adăugat că ”am evaluat situația din Turcia ca stat membru NATO. România este interesată de asigurarea stabitatii în regiune, precum și de respectarea spiritului democratic si statul de drept. România condamnă actiunile impotriva Turciei. Aceasta rămâne un parter strategic al României, un partener cheie al UE dar și un actor a cărui stablitate este vitală pentru securitatea regională. Sunt convins că partenerii noștri turci sunt constienți de importanța pe care au au în acest sens”

Totodată, Klaus Iohannis a susținut că ”Am discutat și despre Orientul mijlociu, în acest sens am solicit ca ministrul afacerilor externe să elaboreze și să prezinte o strategie adaptată. În condițiile multiplicării atentatelor din Europa, și aici mă refer în principal la evenimentele din Franța și Germania. A fost prezentata o evaluare a stării de securitatea a Romaniei, am fost asigurat de toate institutiile statului ca nu exista in acest moment rațiuni care sa determine necesitatea ridicării nivelului de alertă de la albastru precaut”

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: