MESAJUL TRANSMIS DE OCTAV BJOZA,PRESEDINTELE AFDPR CATRE MERCENARUL DE LA BRUXELLES ,JULIEN CIOLOS NEPOTUL LUI VIRGIL MAGUREANU,REFUZ IN PREMIERA DUPA 27 DE ANI:”ZILELE TREC,EROII MOR,IAR DACIAN CIOLOS PARE CA NU AUDE SI NU VEDE!”

1 sept.

VIDEO Klaus Iohannis, criticat pentru decorarea lui Octav Bjoza. MCA România: „A semnat un dezamăgitor act de populism“

 

Zilele trec, eroii mor, iar Dacian Cioloș pare că nu aude și nu vede.

Cam așa se poate rezuma situația lui Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, care nu reușește să-l convingă pe premier să stea de vorbă cu el câteva minute. Situația nu este de acum, ci de câteva luni. Octav Bjoza i-a transmis trei solicitări lui Dacian Cioloș cu rugămintea să-l primească în audiență. Astăzi, mai lansează încă un apel spunând că este pentru prima dată, în ultimii 27 de ani când reprezentanții foștilor deținuți politici și alte victime ale dictaturii comuniste nu au fost primiți de către premierul României.

Iată mesajul transmis de Octav Bjoza către Dacian Cioloș:

DEPARTAMENTUL PENTRU LUPTĂTORI ÎN REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ

C Ă T R E
Cancelaria Primului Ministru
Domnului Prim Ministru
DACIAN CIOLOŞ

Au trecut 224 zile, timp în care au mai murit 1320 dintre noi!

Subsemnatul Octav Bjoza, Subsecretar de Stat în Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 – Departamentul pentru Luptători în Rezistenţa Anticomunistă şi Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), desemnat de deţinuţii politici să-i reprezint în Guvern, vă informez cu respect că în urmă cu 224 zile, prin adresele noastre nr.18/757/20.01.2016 , nr.18/3243/17.03.2016 şi 18/5760/12.05.2016 vă rugam să aveți amabilitatea de a primi în regim de urgență o delegație de patru persoane repezentând conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) pentru a vă informa de umilințele la care suntem supuși în ultima vreme, de către instituții și înalți funcționari ai statului.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Oana Stănciulescu, apel de ultimă oră către Dacian Cioloș. „Este o rușine ce se întâmplă”

 

Amintim aici, că noi suntem aceia pe care Statul Român, în urmă cu 60-70 de ani, ne-a trimis la moarte prin bătăi, torturi, înfometare, înlănțuiri și munci silnice, lipsindu-ne de minime condiții de igienă și asistență medicală.

Noi suntem aceia care 5 ani am muncit în minele de plumb de la Baia Sprie, Cavnic și Nistru, alți 5 ani la Canalul Dunărea-Marea Neagră, la recoltat stuf în Delta Dunării, la diguri de pământ și canale de irigații. Noi am ridicat marile combinate chimice de la Onești și Borzești, Barajul de la Bicaz și multe altele. Peste tot am lăsat mii de morți ale căror morminte nu se cunosc.

Am lăsat după gratii și sârmă ghimpată, pentru totdeauna, tot ce a avut acest popor mai sfânt, mai demn, mai moral, mai bine pregătit profesional.

Consider că sunt suficiente motive, pentru a nu fi lăsați să așteptăm la nesfârșit această întrevedere, mai ales că rata mortalității lunare a fraților de luptă și suferință este de aproape 300.

Este pentru prima dată, în ultimii 27 de ani când reprezentanții foștilor deținuți politici și alte victime ale dictaturii comuniste nu au fost primiți de către Primul Ministru al României!

Cu aleasă prețuire,

SUBSECRETAR DE STAT
OCTAV BJOZA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: