GUVERNUL LUI JOHANNIS SOMAT SA ACHITE INTEGRAL TOTI BANII PENTRU CUMINTENIA PAMANTULUI!

6 sept.

Comisia de cultură a Camerei Deputaților a adoptat marți un amendament prin care Guvernul este obligat să aloce toată suma de 11 milioane de euro pentru achiziționarea operei „Cumințenia pământului” dacă nu reușește, până pe 30 septembrie, să strângă acești bani prin subscripție publică.

Deputații din Comisia de cultură au adoptat în unanimitate ordonanța de urgență privind procedura de achiziționare a operei „Cumințenia pământului”, cu un amendament, prin care Guvernul va fi obligat să pună toți cei 11 milioane de euro pentru această achiziție dacă nu reușește să strângă banii prin subscripție publică, așa cum spune ordonanța, până pe 30 septembrie.

„Ordonanța a fost adoptată deja de Senat. Obiectul ei este crearea cadrului juridic pentru procedura de achiziționare a unui bun cultural clasat în categoria Tezaur. Procedura de finanțare presupune alocarea a 11 milioane de euro, până pe 30 septembrie, 5 milioane din partea Guvernului, 6 milioane prin subscripție publică din partea persoanelor private. Propun un amendament la această ordonanță: în cadrul acelui cuantum de 11 milioane deja prevăzut în ordonanță, Guvernul are obligația de a pune diferența sumei, până la atingerea pragului de 11 milioane, cât a fost negociat cu proprietarii, începând cu 30 septembrie când se încheie campania de subscripție publică, dacă nu se strâng acești bani până la 30 septembrie”, a afirmat președintele comisiei Gigel Știrbu, potrivit Agerpres.

Liliana Mincă, membru al comisiei, a propus ca ministrul Culturii să facă un parteneriat cu Ministerul Economiei, care are în subordine Loteria Română, pentru două extrageri speciale dedicate „Cumințeniei pământului”, astfel încât să fie strânși banii necesari achiziționării operei.

Ordonanța urmează să fie votată și de plenul Camerei Deputaților.

Un răspuns sa “GUVERNUL LUI JOHANNIS SOMAT SA ACHITE INTEGRAL TOTI BANII PENTRU CUMINTENIA PAMANTULUI!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. GUVERNUL LUI JOHANNIS SOMAT SA ACHITE INTEGRAL TOTI BANII PENTRU CUMINTENIA PAMANTULUI! — Octavpelin’s Weblog – Literele sufletului meu - 6 septembrie 2016

    […] via GUVERNUL LUI JOHANNIS SOMAT SA ACHITE INTEGRAL TOTI BANII PENTRU CUMINTENIA PAMANTULUI! — Octavpel… […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: