KLAUS WERNER JOHANNIS A AVIZAT CEREREA DE URMARIRE PENALA A FOSTULUI MINISTRU DE INTERNE PETRE TOBA!

8 sept.

Image result for IOHANNIS ,TOBA POZE

 

 

Preşedintele Klaus a trimis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Petre Tobă.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis joi ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 — septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a corupției, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Deciziei Curții Constituționale nr. 270/2008”, a informat Administrația Prezidențială.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

Săptămâna trecută, DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Potrivit procurorilor, Tobă Petre ar fi refuzat declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, adică într-o situație în care este exclusă protecția informațiilor clasificate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: