DECIZIA COMPLETULUI ICCJ CU PRIVIRE LA CONTESTATIA DEPUSA DE FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA IMPOTRIVA MASURII CONTROLULUI JUDICIAR!

10 sept.

Fostul premier Victor Ponta rămâne sub control judiciar, dar are voie să vorbească cu presa despre dosarul său, dar și să părăsească România, a decis instanța supremă. Judecătorii au modificat astfel condițiile controlului judiciar în noul dosar în care acesta este cercetat.

Decizia este definitivă.

Fostul premier a fost pus sub control judiciar marți de către DNA Ploiești, fiind acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracţiunea de spălare de bani. În același dosar, a fost pus sub control judiciar și deputatul Sebastian Ghiță sub acuzația de spălare de bani.

Procurorii acuză în acest dosar că Ponta l-ar fi pus pe Ghiță pe listele de la alegerile parlamentare în schimbul plății de către omul de afaceri a sumei de 220.000 de euro – printr-un interpus – pentru a-l aduce pe Tony Blair în România.

Procurorii i-au impus lui Victor Ponta ca obligații în cadrul controlului judiciar să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Mun. București – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Măsura controlului judiciar a fost însă contestată de fostul premier la instanța supremă, care s-a pronunțat sâmbătă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: