Judecătorii i-au ridicat interdicția impusă de procurori, de a vorbi public despre noul dosar în care este anchetat, dar mențin controlul judiciar dorit de anchetatori.

Este o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, control judiciar menținut dar modificat în privința fostului premier, deputatul Victor Ponta. Acesta a contestat măsura impusă la începutul acestei săptămâni de procurorii de la DNA Ploiești în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la spălarea banilor și pentru folosirea ilegală a influenței de lider politic în privința punerii lui Sebastian Ghiță pe listele electorale într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare de acum patru ani.

A fost ridicată interdicția impusă de procurori cu privire la declarații date în mass-media în legătură cu acest dosar în care este cercetat. Are însă în continuare obligația de a se prezenta săptămânal la secția 6 de poliția, de a nu lua legătura direct sau indirect cu martori sau persoane inculpate în dosar.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de spălare de bani și folosirea influenței politice în scopuri ilegale. Anchetatorii spun că ar fi primit aproape un sfert de milion de euro de la Sebastian Ghiță, ca să îl treacă pe listele parlamentare la PSD Prahova. Iar cu acești bani el ar fi plătit vizita ex-premierului Tony Blair, ca să își asocieze imaginea cu britanicul, și să obțină capital electoral.

 

La scurt timp după ce Instanța Supremă i-a ridicat o parte din interdicțiile impuse de procurori, Victor Ponta a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care se declară mulțumit că a avut încredere în deciziile judecătorilor.
„Ma bucur ca am avut incredere in deciziile judecatorilor – asa voi face si de acum inainte – doar pentru ADEVARUL si DREPTATEA la care avem toti dreptul !”

Fostul premier a pus și o poză a minutei pe care a primit-o, minută din care reiese că pe lângă faptul că i s-a ridicat interdicția de a face declarații în presă legate de dosarul în care este suspect, acestuia i s-a ridicat și interdicția de a părăsi țara.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvictor.ponta%2Fposts%2F1244880792218472%3A0&width=500