SFARSITUL „CARIERIEI POLITICE”A AVENTURIERULUI CU CETATENIE GERMANA KLAUS WERNER JOHANNIS IN ROMANIA DUPA CE A VANDUT BUCATA CU BUCATA ACEASTA TARA SI A ASERVIT-O MUTINATIONALELOR SI ONG-URILE LUI GEORGE SOROS:”UE SI USA PRIN NOUA INTELEGERE DE LA IALTA CU RUSIA ,PRIN ANGELA MERKEL,L-O ANUNTAT PE KWJ”DER TEUFEL”, LA MINI SUMMITUL GERMANIA-ROMANIA-BELGIA -LUXEMBURG DE LA BERLIN SA-SI DEA DEMISIA!”

10 sept.

Image result for IOHANNIS POZE

 

Pe 16 septembrie, la Bratislava, va avea loc un Summit UE în formula cu 27 de membri, fără participarea Marii Britanii, un summit la care se va discuta ”despre imaginea UE într-o perioadă în care cetățenii sunt preocupați de globalizare”. Este o întâlnire la care se așteaptă ca statele membre UE să vină cu propuneri privind reformarea Uniunii dupa Brexit.

”Întâlnirea va avea loc într-un noment critic pentru Europa”, a spus președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk. El și cancelarul Angela Merkel au făcut un tur de forță diplomatic în statele UE pentru a pregăti acest summit. Se pare însă că, in ciuda acestor eforturi, Summit-ul va semăna cu un ”brad de Crăciun”, după cum a spus un diplomat european. În primul rând, va fi un summit informal, care nu va fi urmat de concluzii concrete. În al doilea rând, se așteaptă ca multe state membre să vină cu poziții extrem de diferite care vor fi expuse ca într-un ”brad de Crăciun”. Se va discuta despre problemele zonei euro, despre Brexit, despre șomaj, despre piața unică digitală, despre imigranți, despre o viitoare armată europeană. Mult prea multe teme majore pentru a fi abordate într-o singură întâlnire.

Există formate regionale de cooperare în care statele UE au încercat să stabilească o poziție comună. Este cazul Grupului de la Visegrad (Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria), la care se adaugă și recenta întâlnire dintre Viktor Orban și Jaroslaw Kaczynski, care vorbesc despre oportunitatea unei ”contra-revoluții culturale” în UE și care au abordat problema imigranților și a concetățenilor care lucrează în Marea Britanie.

România nu mizează pe asemenea formate în cadrul UE, dar le favorizeaza în cadrul NATO, prin întâlnirile în ”formatul București”, cu statele din flancul estic al Alianței. În vederea Summitului UE de la Bratislava, președintele Klaus Iohannis a optat pentru o întâlnire la Berlin, într-un mini-summit cu cancelarul Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel și cel luxemburghez Xavier Bettel.

Vineri 9 septembrie, la finalul întâlnirii, preşedintele Romaniei a declarat ca UE trebuie să se pregătească pentru ”crizele care cu siguranță vor veni” și a precizat că a propus crearea unei Agenţii pentru Combaterea Terorismului.

„În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei”, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

De asemenea, Iohannis a mai spus că există „un larg consens „în ce priveşte măsurile de prevenire a terorismului şi că în viitorul apropiat „cu siguranţă” vor fi la nivel european „măsuri foarte concrete” pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Klaus Iohannis a pledat pentru „soluții comune la toate problemele actuale – Brexit, migrație, chestiunea suveranității”, și a avertizat: „Trebuie să avem grijă să nu apară falii în UE”.

Preşedintele a mai spus că securitatea internă şi externă a Uniunii Europene este o temă centrală în dezbaterile naţionale europene, adăugând că în UE au fost prea multe acte de terorism.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: