DEPUTATUL PRU ,SEBASTIAN GHITA A SCAPAT DE CONTROLUL JUDICIAR IN DOSARUL „TONY BLAIR”!

13 sept.

 

UPDATE: Sebastian Ghiță a scăpat de controlul judiciar impus în dosarul „Tony Blair”, în care este acuzat de spălare de bani. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Sebastian Ghiţă a ajuns, marți, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe care a încercat să îi convingă să îl scape de controlul judiciar din aşa-numitul dosar ”Tony Blair” , în care este vizat şi fostul premier, Victor Ponta. Ghiţă este acuzat de spălare de bani şi vrea să aibă libertatea de a vorbi despre acest caz.

”Au fost multe argumente aduse în faţa Înaltei Curţi şi ceea ce pot să vp comunic e că speranța oricărui cetățean din România este în final la judecători. Doar notorietatea unor oameni ca Victor Ponta face ca astfel de dezbateri în societate și astfel de setări de reguli să ajungă în fața publicului. Din trei în trei luni mai apare o nouă acuzaţie şi, probabil, pe măsura ce ne vom apropia de campania electorală și pe masură ce proiectul ‘România Unită’ va crește o să vedem mai multe acuzaţii la adresa mea și a altora din jurul meu”, a declarat Ghiță, la ieșirea de la ÎCCJ.

În dosarul ”Tony Blair”, fostul prim-ministru Victor Ponta este suspectat de fapte de corupţie, după ce ar fi primit foloase necuvenite pentru a-l spijini pe Sebastian Ghiță să candideze la alegerile din 2012. Ponta este acuzat de trafic de influență și de complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Banii oferiți de Ghiță în schimbul candidaturii ar fi fost folosiți pentru organizarea vizitei fostului premier britanic Tony Blair în România.

Ponta a negat acuzațiile, într-un mesaj publicat pe Facebook. ”Cu Sebastian Ghiță am o relație de prietenie de notorietate (ca exemplu, am făcut împreună Revelionul 2011/12 la Viena, așa cum a fost relatat și în mass media)! Ținând cont de natura acestei relații, afirmația că ‘mi-am folosit autoritatea asupra lui în calitate de Președinte PSD’ este evident o speculație pe care o pot demonta cu martori care cunosc raporturile reale dintre noi. Faptul că i-am promis lui Sebastian Ghiță în martie 2012 că va fi ‘pe listă pe un loc eligibil’ la alegerile parlamentare este total neadevărat și ilogic”, susține fostul premier.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: