Problemele pe care țara noastră le traversează în ultima vreme au fost comentate și în presa internațională. Deutsche Welle scrie despre politica de la București, care nu aduce vreun beneficiu real pentru cetățenii acestei țări.

Victor Ponta a comentat această situație și susține că președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș sunt implicați și agreați doar pentru interesele marilor puteri din Uniunea Europeană, în timp ce pentru cetățenii României nu se obține niciun avantaj.

„Din pacate au ajuns sa ne spuna chiar si cei de la Deutsche Welle ceea ce noi stim dar nu acceptam – pentru Romania si cetatenii nostri actualii lideri politici ( Presedinte, Premier, lideri PNL) nu aduc insa niciun avantaj

– Domnii Iohannis si Ciolos, sunt agreati si sustinuti pentru interesele ( legitime altfel) ale Germaniei, Frantei, Comisiei Europene etc – dar nu cer si nu primesc nimic in schimb nimic pentru Romania si romani – nici nu se mai pune in discutie aderarea noastra la Schengen/ nici nu mai vorbim pana in 2019 de ridicarea MCV/ banii europeni alocati Romaniei incep deja sa fie transferati la alte capitole europene ( cum ar fi refugiati)/ Romania nu „contribuie” la deciziile UE ci doar „este de acord” fara sa ceara nimic in interesul sau national legitim!

Recompensele pentru Presedinte si Premier sunt „pe persoana fizica” – cateva vizite protocolare, fotografii si strangeri de mana cu zambete si …? Am retinut ca Premierul Ciolos a fost in Germania la clasa „Economic” – nu am inteles insa cu ce s-a intors de acolo pentru Romania? Presedintele Iohannis a fost la intalnirea cu Doamna Merkel cu premierii din Luxemburg si Belgia pentru ca vorbeste germana – si ce a cerut si a obtinut pentru Romania? Aaa …. sa se faca o Agentie Europeana care exista deja! Azi vine la Bucuresti Presedintele Frantei Hollande ( nu conteaza ca isi incheie mandatul si posibil cariera politica in Aprilie anul viitor) – ce ramane pentru Romania dupa aceasta vizita dincolo de cateva poze frumoase?? Va fi insotit sa viziteze Proiectul Laserului de la Magurele ( facut de Guvernul Ponta) si Fabrica de Elicoptere de la Ghimbav ( negociata , semnata si demarata tot de Guvernul Ponta)! Oare pot Dl Iohannis si Dl Ciolos sa faca si ei macar un singur lucru, sa demareze un singur proiect pe care sa putem noi sa il vizitam in 2017?!?! Nein – Non – Ghinion”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvictor.ponta%2Fposts%2F1247684998604718&width=500