GEORGE SCRIPCARU,AMICUL LUI ARISTOTEL CANCESCU SI ACESTA URMARITI PENAL DE DNA INTR-UN NOU DOSAR PENTRU ABUZ IN SERVICIU!

15 sept.

Image result for IOHANNIS,SCRIPCARU ,CANCESCU POZE

 

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sunt urmariti penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu. Ancheta DNA vizeaza obtinerea nelegala a unei suprafete de 110 mp de teren in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov de catre Cristina Lucia Grama, administratorul unei societati comerciale la data faptelor, in baza unei intelegeri frauduloase cu Aristotel Cancescu. Procurorii DNA il acuza pe Scripcaru ca a semnat, pe 7 noiembrie 2013, o autorizatie de construire desi avea cunostinta despre faptul ca aceasta fusese emisa fara sa fie indeplinite conditiile impuse de lege, precizeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Potrivit DNA, dupa obtinerea in mod nelegal a autorizatiei de construire, societatea respectiva a edificat pe terenul respectiv o constructie pe o suprafata mai mare decat cea inchiriata, ocupand abuziv 40,29 mp din domeniul public.

„Aceasta situatie a fost semnalata de conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, care a solicitat Consiliului Judetean Brasov un punct de vedere raportat la neregulile semnalate. Desi i s-au adus la cunostinta aceste aspecte, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a facut presiuni asupra functionarilor din aparatul administrativ al Consiliului Judetean pentru modificarea contractului initial in favoarea societatii controlate de inculpatul Matei Gavril, atat prin marirea suprafetei, cat si pentru acordarea dreptului firmei private de a subinchiria spatiul mentionat, dar aceasta sa se realizeze fara adoptarea unei noi hotarari de Consiliu Judetean”, se arata in ordonanta procurorilor.

Geoge Scripcaru, primar al Brasovului atat in prezent, cat si la data faptelor, este urmarit penal de procurorii DNA in acest dosar pentru infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

George Scripcaru (ex-PNL) a fost reales, anul acesta, pentru un nou mandat de primar al Brasovului, din postura de candidat independent. La momentul desfasurarii alegerilor locale, Scripcaru era trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar, in care procurorii il acuza de luare de mita si abuz in serviciu.

Procurorii DNA Brasov au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 15 septembrie 2016, fata de urmatorii inculpati:

Aristotel Cancescu, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Brasov, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, in forma continuata.

Gavril Matei, la data faptei consilier judetean, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Cristina Lucia Grama,
la data faptelor administrator al unei societati comerciale, in sarcina careia s-au retinut doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, din care una in forma continuata.


Ce spun ordonantele procurorilor DNA in acest caz:

In perioada 2013-2014, inculpatii Matei Gavril si Grama Lucia Cristina, in baza unei intelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Cancescu Aristotel Adrian, au facut demersuri pentru obtinerea nelegala a unei suprafete de 110 mp teren in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Inculpatul Matei Gavril identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii in curtea spitalului judetean, locatie care asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate, cu atat mai mult cu cat conducerea spitalului refuzase pana la acel moment sa permita amplasarea unei astfel de unitati. Refuzul fusese motivat prin aceea ca astfel ar fi fost avantajata o singura firma care ar fi facut concurenta neloiala celorlalte.

Concret, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Brasov, indeplinindu-si in mod necorespunzator atributiile de serviciu, dar si cu incalcarea prevederilor legale, a facut demersuri pentru adoptarea si, ulterior, semnarea unei hotarari prin care s-a aprobat inchirierea terenului respectiv, fara existenta unei justificari de necesitate si oportunitate in interes public si chiar in lipsa unei solicitari din partea conducerii spitalului.

Actionand in aceasta maniera, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a urmarit obtinerea de foloase necuvenite de catre inculpatul Matei Gavril care controla in fapt mai multe societati comerciale, constand in edificarea unei constructii pe domeniul public in care ultimul sa desfasoare activitati comerciale in interesul sau privat.
Dupa adoptarea hotararii, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov a organizat, in data de 06 septembrie 2013, licitatia publica cu strigare, dupa ce anterior caietul de sarcini fusese cumparat de 3 firme controlate de inculpatul Matei Gavril.

Licitatia a fost adjudecata de societatea administrata de inculpata Grama Lucia Cristina, in conditiile in care a mai existat o singura oferta concurenta, care insa a licitat pentru un pret mai mic decat pretul de pornire al licitatiei.

In aceeasi zi, inculpata Grama Lucia Cristina a adus la cunostinta conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov faptul ca suprafata de 110 mp astfel inchiriata urma sa fie destinata constructiei unei cladiri pentru desfasurarea de activitati comerciale.

Intrucat societatea respectiva nu indeplinea conditiile pentru obtinerea autorizatiei de construire (nu era titularul dreptului real si bunul facea parte din domeniul public al judetului Brasov), profitand de calitatea de consilier judetean si membru al unui partid politic, dar si de sustinerea din partea presedintelui Cancescu Aristotel Adrian, inculpatul Gavril Matei si-a exercitat influenta la nivelul functionarilor Primariei Municipiului Brasov in vederea obtinerii autorizatiei de construire, chiar daca nu erau indeplinite conditiile legale.

Urmare a acestor demersuri, la data de 07 noiembrie 2013, a fost eliberata o autorizatie de construire ce a fost semnata printre altii si de suspectul Scripcaru George, in calitate de primar al municipiului Brasov, care cunostea faptul ca aceasta fusese emisa fara sa fie indeplinite conditiile impuse de lege.

Dupa obtinerea in mod nelegal a autorizatiei de construire, societatea respectiva a edificat pe terenul respectiv o constructie pe o suprafata mai mare decat cea inchiriata, ocupand abuziv 40,29 mp din domeniul public.
Aceasta situatie a fost semnalata de conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, care a solicitat Consiliului Judetean Brasov un punct de vedere raportat la neregulile semnalate.

Desi i s-au adus la cunostinta aceste aspecte, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a facut presiuni asupra functionarilor din aparatul administrativ al Consiliului Judetean pentru modificarea contractului initial in favoarea societatii controlate de inculpatul Matei Gavril, atat prin marirea suprafetei, cat si pentru acordarea dreptului firmei private de a subinchiria spatiul mentionat, dar aceasta sa se realizeze fara adoptarea unei noi hotarari de Consiliu Judetean.

De asemenea, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a tergiversat si intocmirea unui raspuns catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, permitand astfel folosirea terenului inchiriat, precum si subinchirierea cladirii edificate, cu incalcarea prevederilor legale si contractuale, peste limita de spatiu atribuit initial.

Care sunt obligatiile pe care trebuie sa le respecte Aristotel Cancescu, Gavril Matei si Cristina Lucia Grama pe perioada controlului judiciar:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati.

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei.

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati.

d) sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Brasov (in cazul inculpatului Cancescu Aristotel Adrian ) si a Romaniei (in cazul celorlalti doi inculpati), decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare.

e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: