FOSTUL PRESEDINTE AL ITALIEI CARLO AZEGLIO CIAMPI A DECEDAT LA 16 SEPTEMBRIE 2016!,DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

16 sept.

Fostul președinte italian Carlo Azeglio Ciampi a murit la 16 septembrie 2016.

Carlo Azeglio Ciampi s-a născut la 9 decembrie 1920, la Livorno. A studiat literatura și științele juridice la Universitatea din Pisa, susținându-și doctoratul în drept la această universitate, în 1946. În același an, s-a angajat la Banca d’Italia, scrie AGERPRES.

Începând cu anul 1960, a început să lucreze în cadrul administrației centrale a băncii, devenind secretar general în 1973, director general adjunct în 1976 și director general în 1978. În 1978, era a doua autoritate în domeniul bancar, după guvernatorul Băncii Centrale, ocupând și funcția de vicepreședinte al Comisiei economice a Comunității Europene.

Carlo Azeglio Ciampi a preluat funcția de guvernator al Băncii Centrale a Italiei în octombrie 1979 (funcție pe care a deținut-o până în 1993), reprezentând Italia la reuniunile Băncii Mondiale, Corporației Financiare Internaționale, Asociației Internaționale de Dezvoltare și ale altor organisme internaționale. A fost, de asemenea, membru al Comitetului director al Consiliului Național de Cercetare, câștigându-și, în aproape cinci ani de activitate la Banca Centrală, reputația solidă a unui novator.

A deținut funcția de prim-ministru al Italiei între aprilie 1993 și până în mai 1994. În mai 1996, noul premier Romano Prodi i-a încredințat portofoliul Trezoreriei și Bugetului. În această funcție, a reușit să mențină stabilitatea monedei naționale, fapt menit să pregătească intrarea Italiei în Uniunea Economică și Monetară, la sfârșitul lui aprilie 1998. Din octombrie 1998, Ciampi a făcut parte din guvernul premierului Massimo D’Alema, îndeplinind aceeași funcție — ministru al Trezoreriei și Bugetului.

La 13 mai 1999, a devenit cel de-al zecelea președinte ales al Republicii Italiene și a depus jurământul la 18 mai 1999. A ocupat această funcție până la 15 mai 2006.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: