LA SUMMITUL U.E.27 DE LA BRATISLAVA ,NATIONAL-SOCIALISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS „DER TEUFEL”SE CREDE BURICUL PAMANTULUI”.ACEASTA GAFA I-A LASAT MASCA PE CEILATI 26 DE LIDERI EUROPENI CARE AU RAS MAI ALES CAND KLAUS O LUAT-O PE ARATURA DECLARAND PRECUM HITLER CA:”ROMANIA VREA SA FIE IN NUCLEUL UE!”

16 sept.

România își dorește o integrare mai profundă în Uniunea Europeană, a afirmat vineri, la Bratislava, președintele Klaus Iohannis, subliniind că autoritățile de la București vor ca țara noastră să fie „în nucleul UE”.

”România își dorește o integrare mai profundă și, evident, dorim să fim în nucleul Uniunii Europene”, a spus Iohannis, care participă la reuniunea informală a Consiliului European. „Inițial, întâlnirea a fost convocată pentru a discuta despre viitorul Uniunii în lumina Brexit-ului, dar iată că încet-încet ajungem să discutăm despre viitorul Uniunii pur și simplu. Este destul de clar că astăzi încercăm să elaborăm un plan, ce se va întâmpla în lunile următoare, până în martie când se serbează 60 de ani de la Tratatul de la Roma, care practic a dus la înființarea Uniunii. Până atunci, asta am discutat cu liderii cu care am avut întâlniri, vrem să avem un plan pentru Uniunea Europeană”, a precizat șeful statului, potrivit Digi 24.

Totodată, Iohannis a evidențiat că România are „două puncte care reprezintă părți esențiale ale strategiei naționale — este vorba de un principiu de integrare mai profundă în Uniune, cu cele două aspecte: intrarea în Spațiul Schengen și intrarea în zona euro”.

„Cred că încet-încet, mai ales în ultimele luni, partenerii noștri și-au dat seama că România este o țară care doar geografic se află într-o margine a Uniunii. În realitate suntem foarte bine pregătiți, am dovedit că putem să facem față fără niciun fel de problemă acestui val migraționist, ne-am protejat foarte bine granițele proprii, (…) am reușit să integrăm un număr de migranți care au ajuns în România. Suntem foarte bine pregătiți și din punct de vedere economic. (…) Cred că oricine și-a putut da seama foarte ușor că la noi lupta împotriva corupției este un lucru pe care îl luăm foarte în serios, cu rezultate notabile, și aceste lucruri s-au văzut foarte bine și în UE”, a subliniat președintele.

Cât privește intrarea României în Schengen, având în vedere și recentele afirmații de susținere pentru acest demers din partea unor țări, Iohannis a declarat: „Lucrurile nu sunt niciodată simple și este nevoie de discuții cu mai mulți parteneri. Nu vreau să nominalizez, dar mai este de lucru. Să nu-și imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvare mai avem de lucru”.

Liderii țărilor europene se reunesc vineri la Bratislava pentru un summit fără participarea Marii Britanii.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: