MATTEO RENZI ,PREMIERUL ITALIEI ATAC VIRULENT LA ADRESA LIDERILOR EUROPENI:”UE NU SE POATE PREFACE CA AR FUNCTIONA!”

17 sept.

Matteo Renzi

Italia nu este dispusă să se comporte ca și când Uniunea Europeană ar funcționa, a afirmat sâmbătă șeful guvernului de la Roma, Matteo Renzi, după summitul informal european de la Bratislava, la care și-a exprimat nemulțumirea față de rezultate obținute, transmite AFP.

„Nu cred că ar fi corect ca Italia să se prefacă că nu există nicio problemă atunci când lucrurile nu se ameliorează’, a declarat Renzi, într-o conferință de presă la Florența, la câteva ore după ce și-a exprimat insatisfacția față de puținele rezultate obținute, în opinia sa, la summitul informal de la Bratislava al UE în format de 27 de state (minus Marea Britanie).

În capitala Slovaciei, ca și la precedentele reuniuni europene, ‘ne-am spus mai mult sau mai puțin aceleași lucruri’, a comentat Renzi, care susține urgența progreselor în dosarele referitoare la imigrație și la creșterea economică.

Potrivit premierului italian, țara sa este lăsată să facă față singură crizei migrației, iar soluțiile propuse de Roma nu sunt luate în calcul suficient.

‘Se va înțelege oare că, oricât de corect este să-i salvezi pe toți pe mare, nu e cu putință să-i primești pe toți doar în Puglia sau în Sicilia’, a arătat el.

De aceea, fie ‘acceptăm teza italiană și mergem în Africa, încheiem acorduri de cooperare internațională (…) și blocăm plecările, creând șanse de dezvoltare, fie spunem clar că ne pierdem vremea’, a subliniat Renzi.

La Bratislava, ‘ei au adus un document (de lucru) în care nici măcar nu se vorbea de Africa’, și-a arătat Renzi regretul.

În ce privește creșterea economică, el și-a reafirmat criticile împotriva politicii de austeritate, ‘o rețetă falsă’ aleasă de Uniunea Europeană în ultimii cinci ani, în timp ce SUA au făcut alegerea ‘corectă’ de a investi.

Italia respectă regulile Pactului de stabilitate privind disciplina bugetară, pe care Renzi l-a descris vineri ca ‘fără viitor’, dar are și dreptul de a spune că acestea ‘nu funcționează și să lucreze pentru a le schimba’, a adăugat premierul.

Vineri, Matteo Renzi a refuzat să ia parte la o conferință de presă comună cu președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel, declarând că ‘nu împărtășește concluziile summitului în aceeași manieră ca și aceștia’.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: