BIROCRATUL DE BRUXELLES,JULIEN CIOLOS A FOST IN PLENUL CAMERELOR REUNITE ALE PARLAMENTULUI,LAUDAND GUVERNUL LUI JOHANNIS..CA NU FACE NIMIC…DUPA CARE O LUAT AVIONUL SI O ZBURAT LA ONU!

19 sept.

Guvernul nu intenționează, până la sfârșitul acestui mandat, să majoreze nicio taxă și niciun impozit, a declarat luni premierul Dacian Cioloș, în plenul reunit al Parlamentului. Prim-ministrul a mai spus că economia are o creştere sustenabilă, că aceasta va duce la crearea de locuri de muncă, că salariul mediu a crescut, iar sistemul de asistenţă socială va fi regândit.

Premierul Cioloş a venit în faţa Parlamentului la solicitarea liderului socal-democrat Liviu Dragnea, care îi trimisese o scrisoare în acest sens pe 8 septembrie. Iar imediat ce premierul a încheiat cuvântarea, Liviu Dragnea a arătat pentru ce l-a vrut în parlament pe şeful guvernului.

Cioloș: Nu intenționăm, până la sfârșitul acestui mandat, să creștem nicio taxă și niciun impozit

„Nu intenționăm, până la sfârșitul acestui mandat, să creștem nicio taxă, să creștem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizație, așa cum s-a spus. Dimpotrivă, în acest an am redus TVA la 9% pentru lucrările agricole și imputurile consumate în agricultură. Și tot pentru a veni în sprijinul agricultorilor, mai ales al micilor producători persoane fizice și persoane autorizate, intenționăm să venim cu modificări în sensul simplificării în Codul fiscal, prin care să propunem un regim de TVA special pentru micii agricultori, (…) ca ei să nu aibă nevoie de toată această birocrație și documentație privind înregistrarea TVA-ului”, a precizat Dacian Cioloș în faţa celor două Camere reunite.

Guvernul va insista, în perioada următoare, pe transferul bunei creșteri economice înspre crearea de locuri de muncă, a declarat luni premierul Dacian Cioloș, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.
Șeful Executivului a amintit că, în urmă cu un an, Cabinetul pe care îl conduce a intrat în mandat într-un moment în care „încrederea în mediul politic, în autoritățile statului era slăbită”.

„Oamenii așteptau un nou mod de a administra interesul public într-un mod mai transparent, mai responsabil, mai predictibil, deschis spre dialog. Integritatea a fost una din valorile asumate atât la nivelul echipei guvernamentale, cât și al celor pe care îi coordonăm. Și ne-am concentrat atunci pe recâștigarea încrederii cetățeanului în stat, asigurarea unui mediu legal instituțional mai predictibil favorabil investițiilor, cu un mare obiectiv — acela de a stimula investițiile”, a spus prim-ministrul.

El a evidențiat că trebuie insistat pe transferul bunei creșteri economice înspre crearea de locuri de muncă: „Mi se pare esențial să insistăm în perioada următoare pe transferul bunei creșteri economice înspre crearea de locuri de muncă. Ne-am asumat totodată o gestionare mai bună, mai transparentă și eficientă a banului public, o canalizare a resurselor către infrastructură, către investiții. (…) Chiar dacă bugetul pentru anul 2016 a fost unul cu o marjă de manevră limitată, ne-am dat ca obiectiv o gestionare înțeleaptă a acestuia, pentru a asigura o bună balanță între venituri și cheltuieli. Am solicitat date privind situația economică reală a țării”, a susținut Cioloș.

Dragnea: Cioloş a vorbit în limba tehnocraţilor, o limbă străină şi ruptă de realitate

„Domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, o limbă străină şi ruptă de realitate. Ce a spus domnul premier nu reprezintă realitatea”, a spus Liviu Dragnea imediat după discursul lui Cioloş. „Ati greşit cuvântul creştere, în loc de cuvântul eşec. V-am lăsat ţara cu plăţile la zi. Ce a spus premierul nu reprezintă viaţa reală”, a spus Dragnea.

„Domnul Cioloş a spus că au avut în intenţie să presteze un alt tip de guvernare: transparent, responsabil şi predictibil. Dar ei au vrut să modifice Codul Fiscal pe furiş. CNADNR importă sare de 67 mil euro, sarea din România nu mai e bună. La fel: România importă uraniu din Canada; mina unde se exploatează uraniu se va închide, cea care trebuie deschisă nu s-a deschis”, a spus Dragnea.

Dragnea l-a atacat pe Cioloş şi pe tema absorbţiei fondurilor europene, dar şi pentru presupusa favorizare a unor companii străine: „Zero e procentul fondurilor UE absorbite de guvernul dumneavoastră în actualul buget european. Zero companii româneşti au primit ajutor de stat; în schimb, au primit şase companii străine”.

Dragnea l-a acuzat pe Cioloş de lipsă de sinceritate în ce priveşte intenţia de modificare a Codului Fiscal: „ştiu că nu ştiti ce înseamnă sinceritate. Aţi ştiut intenţiile secretarului de stat Gabriel Biriş, dar v-aţi spălat imediat pe mâini şi i-aţi cerut să plece”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: