TUTERUL LUI TRAIAN BASESCU SI ACUM A LUI KWJ,DANIEL DECU,PRESEDINTELE ROMANILOR DIN DIASPORA -FADERE:SCRISOARE DESCHISA CATRE CINICUL SI AROGANTUL GAULEITER NAZI KLAUS WERNER JOHANNIS „DER TEUFEL!”

19 sept.

Imagini pentru IOHANNIS ,DIASPORA POZE

 

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) acuză într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis discriminarea la care ar fi supuși românii din diaspora la alegerile parlamentare, cerând sprijinul șefului statului.

„În 2015 a fost adoptată o lege anticonstituțională care îi discriminează pe românii din diaspora și face ca votul lor să fie de 20 de ori mai neînsemnat. În timp ce în țară, avem 1 deputat la 73 000 de locuitori, pentru diaspora s-a prevăzut algoritmul de 1 deputat la 1 400 000 de români. Menționăm că, trecem cu vederea situația excepțională în care pentru 300.000 de locuitori proveniți din rândul minorităților naționale sunt rezervate nu mai puțin de 18 locuri de deputat”, spune Federația în scrisoare.

Scrisoarea FADERE, integral:

„Stimate Domnule Președinte al României

Deși FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a făcut nenumărate demersuri către instituțiile Statului Român în care a cerut încetarea discriminării românilor din diaspora, nu a primit incă nici un răspuns; de aceea vă adresăm dumneavoastră prezenta Scrisoare deschisă:

Au trecut doi ani de când românii din diaspora au doborât toate piedicile puse de guvernul de atunci și au reușit să voteze în număr mare, chiar dacă au stat în ploaie la cozi de 6-8 ore. Foarte mulți dintre ei, au răbdat acea batjocură pentru ca să vă voteze pe dumneavoastră, crezând că viața lor se va îmbunătății și că niciodată statul român nu își va mai permite să îi considere „romani de mâna a doua”.

Din păcate în 2015 a fost adoptată o lege anticonstituționala care îi discriminează pe românii din diaspora și face ca votul lor să fie de 20 de ori mai neînsemnat. În timp ce în țară, avem 1 deputat la 73 000 de locuitori, pentru diaspora s-a prevăzut algoritmul de 1 deputat la 1 400 000 de români. Menționăm că, trecem cu vederea situația excepțională în care pentru 300.000 de locuitori proveniți din rândul minorităților naționale sunt rezervate nu mai puțin de 18 locuri de deputat.

Conform articolului 16 din Constituția României, toți cetățenii români sunt egali în fața legii. Nu poate să existe o lege prin care pentru trei categorii de cetățeni să existe trei unități de măsură.

Legea 208/2015 este anticonstituțională pentru că îi desparte pe români în mai multe categorii.

Domnule Președinte, acum în al douăsprezecelea ceas, vă rugăm să interveniți și să opriți discriminarea românilor din diaspora. Nu este corect să îi considerați „eroi naționali”, doar atunci când trimit miliarde de Euro în țară, dar când vine vorba despre dreptul la vot, ei să fie considerați o categorie inferioară de români.

Contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru îndreptarea acestei situații penibile care ar putea din nou să afecteze imaginea României în lume.

Daniel Tecu

Președinte FADERE

(Federația asociațiilor de români din Europa)”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: