DNA SOLICITA AUDIEREA COPRESEDINTEI PNL ALINUTZA GORGHIU SI A FOSTULUI AMANT,FOSTUL VICEGUVERNATOR BNR BOGDAN OLTEANU IN DOSARUL „MIHAIL VLASOV!”

20 sept.

 

Primii martori în dosarul în care Mihail Vlasov, Dan Dumitru şi Sorin Petre Dimitriu, vor fi audiaţi la termenul de miercuri, urmând ca pe 5 octombrie să dea declaraţii Bogdan Olteanu şi Florin Iordache. Judecătorii au citat-o pe Alina Gorghiu pentru data de 19 octombrie, potrivit Mediafax.

Prima instanţă a dispus achitarea lui Mihail Vlasov, DNA contestând decizia cu apel.

Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în acest dosar în iunie 2015, fiind acuzat că în februarie 2013 i-a cerut unui deputat să promoveze un proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Dosarul s-a judecat din iulie 2015 la Curtea de Apel Bucureşti, iar sentinţa a fost dată după nouă termene de judecată şi două amânări de pronunţare.

Proiectul de act normativ era intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”, iar iniţiatori au fost deputaţii Aurel Vainer, Mircea Grosaru, Florin Iordache, Alina Gorghiu, Attila Marko şi senatorul Klarik Laslo-Attila.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat audierea co-președintelui PNL Alina Gorghiu și a fostului guvernator al Băncii Naționale a României (BNR) Bogdan Olteanu.

Este vorba despre dosarul în care Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a fost achitat în primă instanță, de către Curtea de Apel București (CAB). Între timp, DNA a făcut apel, iar acum procesul se judecă acum la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Concret, procurorii DNA vor audierea lui Olteanu și Gorghiu în calitate de martori, alături de alți parlamentari, printre care președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. Audierile au fost programate de către ICCJ pentru luna octombrie, informează Digi 24.

Este vorba despre speța în care Vlasov este acuzat că, în 2012, i-ar fi dat mită unui parlamentar pentru ca acesta să promoveze un proiect de act normativ menit să treacă Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) din subordinea Ministerului Justiției în administrarea directă a CCIR.

Amintim că Alina Gorghiu a fost deja audiată de instanță în prima fază a procesului, la CAB, când Vlasov a fost achitat. Acum, DNA a hotărât să readministreze probele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: