BASARABEANCA DE ORIGINE EVREIASCA,VICTORIA NUDELMAN,,SCUZE NULAND,ADJUNCTUL SECRETARULUI DE STAT AL USA VREA CA R.MOLDOVA SA PROFITE DE DESCHIDEREA CATRE FMI SI U.E.!

23 sept.

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, i-a recomandat premierului de la Chişinău, Pavel Filip, să profite de șansa oferită de Fondul Monetar Internaţional (FMI) și de Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Cei doi oficiali au discutat în contextul Adunării Generale a ONU.

Premierul Pavel Filip a mulțumit părții americane pentru susținerea constantă acordată Republicii Moldova în parcursul ei european, dar și pentru asistența financiară în implementarea diverselor proiecte, se menţionează într-un comunicat de presă.

Șeful Cabinetului de miniștri a informat oficialul american despre situația social-politică din Republica Moldova. Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv, în special, reforma administraţiei publice, a Guvernului, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii.

„Până acum clasa politică s-a temut să promoveze aceste reforme pentru a nu-și pierde electoratul. Prioritatea mea nu este carieră politică, astfel că voi face tot posibilul pentru a realiza aceste reforme importante pentru modernizarea țării”, a accentuat Filip.

La rândul ei, Victoria Nuland a menționat că apreciază munca depusă de Guvern şi a îndemnat Executivul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Părțile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională şi evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: