PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU SI COPRESEDINTE ALDE,ATAC DUR LA GAULEITERUL NATIONAL-SOCIALIST KLAUS WERNER JOHANNIS”HIMMLER” CARE IMPREUNA CU INSTITUTIILE DE FORTA PREGATESC UN NOU SCENARIU „POST-COLECTIV!”,PENTRU DESTABILIZAREA ROMANIEI LA ORDINUL LUI SOROS,DUPA MODELUL „EUROMAIDANULUI”DIN UKRAINA SI ACORDUL INEDIT PE CARE IL PROPUNE PARTIDELOR DUPA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN DECEMBRIE 2016!

24 sept.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susținut, vineri, la Liga Aleșilor Locali a partidului că în acest moment „se încearcă forțarea numirii lui Dacian Cioloș ca viitor premier pentru încă un mandat”, acuzând că „preşedintele şi instituţiile de forţă se pregătesc să pună în mișcare un nou scenariu post-Colectiv”.

„Pentru cei dintre dumneavoastră care mai au anumite îndoieli legate de planul Cotrocenilor și al instituţiilor de forţă, vreau să vi le risipesc eu. Ceea ce se încearcă în acest moment este forțarea numirii lui Dacian Cioloș ca viitor premier pentru încă un mandat, cu sprijinul parlamentarilor PNL și poate și alții, care împărtășesc acest gen de a face politică. Sigur, în încercarea de a nesocoti voința și votul democratic al românilor”, le-a spus Tăriceanu celor prezenți la eveniment.

Potrivit acestuia, „preşedintele şi instituţiile de forţă se pregătesc să pună în mișcare un nou scenariu post-Colectiv”, motiv pentru care, în opinia lui, votul românilor din 11 decembrie va fi mai important poate ca niciodată după 1990.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat totodată că „ne aflăm într-un moment decisiv pentru viitorul României”. „Suntem la o răscruce, iar deciziile pe care cu toţii le vom lua în următoarele săptămâni vor defini viitorul României pentru anii ce vor urma. Cele 12 săptămâni care urmează, de campanie electorală, vor decide soarta României pentru următoarele 12 luni, cel puţin, dacă nu pentru următorii patru ani. Așadar, avem două variante. Fie stopăm derapajul spre dictatură şi revenim într-o logică de guvernare democratică, în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt respectate, în care România este suverană şi îşi susţine poziţia cu demnitate în regiune şi în lume.
Fie alunecăm mai departe spre dictatură, spre statul de drepţi, în care guvernele nu sunt alese democratic, iar cei care au puterea nu mai răspund în faţa românilor și primesc mai degrabă ordine din afară. De aceea, alegerile din 11 decembrie 2016 nu seamănă cu cele din trecut. Miza lor nu este doar aceea de a da Parlamentului o expresie politică a voinţei cetăţenilor, ci de a face ca ţara să fie condusă prin voinţa cetăţenilor săi, exact aşa cum această voinţă a fost exprimată prin vot”, a susținut copreședintele ALDE.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu vrea un acord al partidelor care să prevadă că viitorul Guvernul va fi format cu precădere din parlamentari.

Tăriceanu a propus vineri, la Liga Aleșilor Locali a partidului, un acord „ce va fi semnat de toate forțele care susțin democrația și respectarea voinței românilor”, „pentru a opri deteriorarea regimului democratic și a restaura pe deplin funcționarea constituțională a democrației reprezentative”.

„Partidele semnatare cad de acord asupra următoarelor principii și urmează să se angajeze în acțiunea lor viitoare, după cum urmează:

1. După alegerile din 11 decembrie, Guvernul va fi format în Parlament și cu precădere, din parlamentari, pentru că au capacitatea democratică de a conduce politica internă și externă a țării și de a administra treburile politice doar oamenii politici care au stat în fața cetățenilor pentru a le cere în mod transparent votul de încredere. Doar ei sunt cu adevărat răspunzători în fața cetățenilor pentru actele lor. Niciun ministru nu-și poate exercita legitim mandatul în afara controlului cetățenesc și a responsabilității politice pe care acest control o implică. Dincolo de orice competență profesională, așa-zisa ‘independență politică’ este sinonimă cu iresponsabilitatea.

2. Articolul 103 (1) din Constituție nu poate fi înțeles în cheie democratică decât în sensul în care partidul care a obținut majoritatea absolută ori partidele care formează împreună majoritatea absolută printr-o alianță explicită și publică preelectorală sau postelectorală, vor recomanda președintelui României candidatul pentru funcția de prim-ministru. Orice desemnare arbitrară a unui candidat din afara Parlamentului sau din rândurile unui partid parlamentar ce nu poate proba o majoritate absolută în momentul consultărilor pentru formarea guvernului, va fi considerată neconstituțională și va fi tratată ca atare.

3. Nu vor fi încheiate alianțe preelectorale sau postelectorale și, după exemplul Parlamentului European, va fi exclusă orice formă de colaborare parlamentară cu partide antisistem, de factură populistă, care au denigrat programatic instituțiile democratice naționale (mă refer la Parlament, partide) și au promovat sistematic neîncrederea în clasa politică, în reprezentanții aleși ai națiunii și ai comunităților locale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu vineri.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: