PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI JOHANNIS-SOROS,LIVIU IOLU,INTERVINE IN SCANDALUL CUTREMURELOR:”VALENTIN MIRCEA SEFUL CORPULUI DE CONTROL AL PREMIERULUI BIROCRAT JULIEN CIOLOS „A VORBIT IN NUME PERSONAL!”,DEMISIA!

25 sept.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat duminică după-amiază că șeful Corpului de Control al premierului Valentin Mircea nu reprezintă Guvernul și declarațiile sale nu pot angaja instituția. Iolu face referire la declarația lui Valentin Mircea prin care a criticat reacțiile instituțiilor statului la cutremurul de vineri spre sâmbătă.

„Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este și poziția Guvernului. Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu și instituțiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităților la un cutremur cu consecințe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern și apoi public, împreună cu concluziile și măsurile necesare pentru siguranța populației”, a precizat Liviu Iolu, citat de stiripesurse.

Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului, a scris sâmbătă pe Facebook că instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și „umflat mușchi”, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele atunci când va lovi un mare cutremur. Ulterior postarea sa de pe Facebook a fost ștearsă.

Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului, scrie pe Facebook că instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și „umflat mușchi”, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele atunci când va lovi un mare cutremur. Valentin Mircea critică, după cutremurul de 5,3 grade, IGSU, Institutul Național pentru Fizica Pământului și cu precădere televiziunile de știri pe care le numește „odioase”, în ceea ce pare o reglare de conturi.

„IGSU – 0 (zero).
Televiziunile de știri – 0 (zero)
Institutul de Fizica Pământului – 1 (unu) – a „crăpat” site-ul iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter!
Concluzia preliminară: instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur.
Mass-media și mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informație elementară despre cutremur și nu au liniștit oamenii. Când s-a făcut ziuă, au început să sperie oamenii și să ofere bazaconiile obișnuite (gen „cum vor tehnocrații să vă ia casele după cutremur”). Deoarece televiziunile așa-zise de știri trăiesc din teamă și cultivă și propagă teamă, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta.
Ceea ce puțini știu este ca televiziunile au OBLIGAȚIA DE A INFORMA populația, mai ales în situații de urgente și catastrofe iar în schimbul acestei obligații beneficiază de facilități, așa cum este obligația cabliștilor de a ne băga pe gât, în pachetul de bază, un număr aberant de mare de televiziuni care nu oferă nimic de calitate („must-carry”).
Dacă tot primesc informațiile necesare de pe internet și de la centre de geofizică din străinătate, o să cer cablistului meu să elimine din pachetul de bază televiziunile care nu își fac treaba și care nu oferă nimic. Este dreptul meu și dacă va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligația de „must-carry” și care încalcă, în loc să garanteze dreptul meu constituțional la informare”, a scris Valentin Mircea pe contul său de Facebook sâmbătă, după cutremur.

Ulterior, șeful Corpului de Control al premierului a postat o declarație a secretarului de stat Raed Arafad, invitându-i pe internauți să o comenteze. Dar n-a stat mult pe gânduri și l-a contrat el însuși pe Raed Arafat, explicându-le internauților cum ar trebui să se deruleze lucrurile în cazul unui cutremur, deoarece acum s-ar fi improvizat.

În declarația la care face referire, Raed Arafat spune: „Noi, în secundă în care a avut loc cutremurul, la nivelul MAI, al IGSU, am început imediat verificările, dacă au fost probleme și, bineînțeles, fiecare Inspectorat pentru Situații de Urgență a fost sunat și întrebat și urmărite apelurile de urgență și solicitările populației. Bineînțeles, nu au fost probleme, dar asta ne îndeamnă să rămânem pregatiti”.

În replică, Valentin Mircea scrie pe Facebook: „Să vă explic: într-o situație cum este un cutremur, imediat după eveniment trebuie să intre în funcțiune un sistem de raportare rapidă a consecințelor și a necesităților, de jos în sus, de la primării către ISU județene și apoi la IGSU. Sistemul ar trebui să fie informatizat, astfel încât informațiile să ajungă în timp real atât la centrul de coordonare (ce a făcut acesta azi noapte?), cât și la cei care ar trebui să intervină. Informațiile ar trebui transmise într-o anumită cadență – 10 minute, de exemplu – în mod obligatoriu. Ce aflăm noi? Că IGSU a început să sune inspectoratele județene, unul după altul, să vadă dacă sunt bine!!?? Adică, improvizăm. Nu există o procedură de comunicare. Elementar.
Plus: trebuie să existe un responsabil al situației iar la fiecare 10-15 minute, la început, sau 30-60 min, mai târziu, să fie informată populația. Dl.Arafat vorbește, corect, de întrajutorare, dar ce faci dacă, treziți brusc în miez de noapte, oamenii nu știu ce se întâmplă și unde este nevoie de ajutor?”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: