ASA CUM AM PREVAZUT.SEFUL CORPULUI DE CONTROL A GUVERNULUI JOHANNIS & CIOLOS VALENTIN MIRCEA”CUTREMURATU”,SI-O DAT DEMISIA!

26 sept.

Update: Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului, spune că i-a solicitat lui Dacian Cioloș să fie eliberat din funcție, odată cu reorganizarea instituției în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, dar premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

„Având în vedere informațiile apărute in aceasta dimineata in mass-media, precizez urmatoarele: inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern.
Proiectul de OUG privind infiintarea Inspectiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri sa se afle un functionar public, in vederea asigurarii profesionalismului si stabilitatii structurii de control a guvernului”, a scris acesta pe Facebook.

Valentin Mircea, aflat în centrul unei controverse după declarațiile cu privire la cutremur, demisionează începând cu data de 1 octombrie, au declarat anterior surse din Guvern, potrivit cărora plecarea din funcţie ar fi fost anunţată în urmă cu câteva săptămâni.

Valentin Mircea a stârnit reacții aprinse după ce a scris sâmbătă pe Facebook că instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și „umflat mușchi”, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele atunci când va lovi un mare cutremur. Acesta a criticat IGSU, Institutul Național pentru Fizica Pământului și cu precădere televiziunile de știri pentru reacțiile acestora la cutremurul de 5,3 grade. De asemenea, Valentin Mircea a contrazis o declarație a secretarului de stat Raed Arafat cu privire la reacțiile la cutremur. Ulterior postările sale de pe Facebook au fost șterse, iar Guvernul a precizat duminică că acesta a vorbit în nume personal (Detalii aici).

Tot duminică, șeful Corpului de Control al premierului sugera, într-un comentariu postat pe Facebook, că intenţionează să părăsească funcţia guvernamentală. ”În curand voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional”, a scris acesta pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: