CO-PRESEDINTELE TINERETULUI ALDE IONUT NEGOI A DEMISIONAT DIN FORMATIUNEA POLITICA CONDUSA DE CALIN POPESCU TARICEANU SI DANIEL CONSTANTIN ,IMPREUNA CU TOATA ORGANIZATIA DE TINERET ALDE SI SE VOR INTOARCE IN PNL!

26 sept.

Co-preşedintele Tineretului ALDE Ionuţ Negoi a demisionat din formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, acuzând conducerea partidului că promovează doar interesele PSD și oamenii fără valoare din anturajul propriu, iar în partid nu se permite „nici măcar o minimă libertate a opiniilor”.

„Am înfiinţat ALDE încercând să construim o formaţiune politică în care principiile liberalismului să fie cu adevărat respectate. După mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observăm că nu doar liberalismul pe care ni-l doream cu toţii, ci chiar şi ideea de libertate în sine e interzisă în ceea ce a devenit partidul-marionetă al PSD. Tineretul pe care am fost ales să îl reprezint nu are niciun cuvânt de spus în faţa celor care deţin frâiele partidului, iar oamenii de valoare pe care am reuşit să îi aducem alături de noi ne părăsesc rând pe rând, dezamăgiţi de promovarea exclusivă a unor apropiaţi ai conducerii partidului. Ne-am revoltat când ALDE a decis să nominalizeze un aşa zis om politic din organizaţia de tineret pentru funcţia de viceprimar general, fără că acesta să aibă votul de încredere al TLDE, iar conducerii partidului nu i-a păsat. A fost nevoie de reacţia presei ca un dezastru politic, în speţă numirea finului co-preşedintelui Tăriceanu – mondenul Tudor „Tudy” Ionescu – ca viceprimar general al municipiului Bucureşti să fie evitată. Acum, departe de atenţia mass-media, nepotismul a redevenit singura politică acceptată de şefimea ALDE. Ni s-a promis liberalism, dar în partidul condus de domnii Tăriceanu şi Constantin nu ni se permite nici măcar o minimă libertate a opiniilor. Pentru cei care conduc astăzi ALDE, contează doar relaţiile personale, nu reuşitele individuale şi nici proiectele liberale duse la bun sfârşit prin resurse proprii. Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emoţie şi bani într-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personală a unui grup restrâns de oameni de a supravieţui politic la umbra PSD. Am venit alături de Călin Popescu Tăriceanu, convinşi că putem oferi electoratului român mai mult liberalism şi am sfârşit prin a deveni undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL. Clipul electoral de la alegerile locale a fost foarte ilustrativ în acest sens”, afirmă Ionuț Negoi într-un comunicat remis luni Cotidianul.ro.

Negoi anunță totodată că se întoarce în PNL, alături de liderii tineretului ALDE.

„Alături de liderii tineretului ALDE am decis să revenim în Partidul Naţional Liberal, partidul în care am făcut pentru prima dată politică şi care, dincolo de orice nemulţumiri personale punctuale de-a lungul timpului, reprezintă singurul partid liberal şi liber din România. Am avut critici la adresa unor decizii ale conducerii PNL în cursul anilor, e drept, dar de fiecare dată vocea noastră, a tinerilor, a fost ascultată. Fie că am avut câștig de cauză sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Înțelegem acum că liberalismul înseamnă, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis în Partidul Național Liberal; după experiența eșuată numită ALDE, pot spune doar în Partidul Național Liberal. Ne întoarcem acasă, ne întoarcem în PNL, ne întoarcem la liberalismul practicat, nu doar declarat”, afirmă acesta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: