NE-A PARASIT ACTORUL,MUZICIANUL IOAN GYURI PASCU,”S-A STINS UN ZAMBET MARE CAT O LUME!,DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!,CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE!

26 sept.

Artiști și nu numai deplâng la unison moartea actorului și muzicianului Ioan Gyuri Pascu.

„Adio Ghyuri Păscu! S-a stins un zâmbet mare cât o lume. S-a stins un artist mare cât o ţară. S-a stins o lumânare la cei vii şi de acum o voi aprinde la cei veşnici. Adio prieten drag, te vom urma într-o profundă tăcere, tristeţe şi singurătate pe care le-ai lăsat. ..”, a scris pe Facebook Florin Constantin, colegul de trupă al lui Gyuri Pascu, după decesul acestuia.

Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, cu un suflet de copil, a declarat la rândul său luni pentru Agerpres cântăreața Monica Anghel, după vestea șoc a dispariției artistului.

„Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multă dragoste, de oameni sinceri și deschiși lângă el, cărora să le ofere și el dragostea lui, dar să și primească. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Monica Anghel.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a apreciat că Ioan Gyuri Pascu a fost un personaj și un artist absolut pasionat și pasional în tot ce făcea.

„Nu pot să cred că nu mai e”, a spus Irina Margareta Nistor.

Ea a amintit că Ioan Gyuri Pascu, pe lângă rolul din trupa Divertis, a fost distribuit în filme de mari regizori români precum Lucian Pintilie și Cristian Mungiu.

„Sigur că noi l-am cunoscut întâi cu ‘Divertis’ și după aceea când cânta și știa să adune lumea în jurul lui. Mi s-a părut extraordinar că, după ce a fost personaj la ‘Divertis’ și după ce a făcut un cuplu cu Monica (Anghel — n.r.), care ne-a relaxat și pe care în weekend îl așteptam ca pe desertul cel mai drag, mi s-a părut extraordinar că a reușit să își completeze cariera asta cu două filme cu regizori foarte mari. Mă refer aici la Lucian Pintilie și la ‘O vară de neuitat’, care știm că a bătut lumea și că este un film în care a jucat cu nume foarte mari nu numai din România, ci și o franțuzoaică extraordinară. Se vedea și acolo că lucra cu foarte multă pasiune și cred că toate astea l-au făcut să ardă mai intens decât normal. Al doilea film era ‘Occident’-ul lui Cristian Mungiu, care în momentul de față este cel mai premiat regizor, și este clar că a simțit ceva. El are foarte mult fler când își alege distribuțiile și a simțit complexitatea și intensitatea unui artist foarte mare”, a afirmat Irina Margareta Nistor.

Potrivit acesteia, în urma lui Ioan Gyuri Pascu au rămas „momente importante de film sau de televiziune”.

Cântărețul Tudor Chirilă povestește că Ioan Gyuri Pascu a fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche. „Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică”, scrie Chirilă.

Ioan Gyuri Pascu a fost un artist care semăna numai cu el însuși, în perioada pe care a trăit-o pe acest pământ a făcut mai mult decât mulți artiști, a spus la rândul său actorul Dorel Vișan.

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la vârsta de 55 de ani.

Artistul a suferit un stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat de medici. Acesta se afla la domiciliu.

„În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, în județul Sibiu. În 1987 a devenit membru al cunoscutului grup „Divertis”.

S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații, notează wikipedia.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum „O vară de neuitat” – în regia lui Lucian Pintilie și în „Occident” – regizat de Cristian Mungiu. De asemenea, a jucat în mai multe piese de teatru, precum „Take, Ianke și Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

Artistul se retrăsese din viața publică în ultima perioadă, din cauza stării de sănătate. În 2010 a suferit un accident vascular cerebral. În 2014, artistul mărturisea că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă.

Ioan Gyuri Pascu: „Îţi trebuie o mare cheie care se numeşte iubire”

Întrebat într-un interviu ce contează pentru un artist, actorul și muzicianul mărturisea: „Nu neapărat pentru un artist, spun eu. Ceea ce contează nu pentru un artist sau pentru un brutar sau pentru un gunoier, ci pentru un om. Pentru mine sunt valori care contează. Adevărul în primul rând, sinceritatea. Pentru a ştii adevărul ai nevoie de sinceritate faţă de tine, faţă de ceilalţi, ai nevoie de intuiţie şi de imaginaţie. Intuiţia şi imaginaţia sunt două instrumente pe care credinţa ţi le dă ca să te ajute să afli adevărul într-un mod plăcut şi frumos ascuns într-o iluzie care se numeşte viaţă. Deşi imaginaţia sună ca şi ceva ce te îndepărtează de adevăr, ea te ajută să găseşti adevărul. Şi intuiţia care se mişcă pe un palier de frecvenţă foarte subtil, mult mai subtil şi mai înalt zic eu decât clarvederea, şi atunci dacă ai intuiţie eşti mai aproape de adevăr. Îţi trebuie o mare cheie care se numeşte iubire şi dacă o găseşti, nu o confunzi cu nişte aspecte mai mici ale ei şi o vezi pe de-a-ntregul atunci eşti un om foarte bogat”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: