SONDAJ BLOOMBERG.CANDIDATUL REPUBLICAN DONALD TRUMP VIITORUL PRESEDINTE AL USA!

26 sept.

Donald Trump o depăşeşte pe Hillary într-un sondaj electoral publicate cu câteva ore înainte de prima dezbatere televizată faţă în faţă, ce va avea loc în această noapte la New York. Un sondaj realizat de Bloomberg, care include toţi candidaţii la preşedinţie, arată că Trump ar fi votat de 43% din electorat, în timp ce democrata Clinton ar obţine 41%. Este primul sondaj care da perdantă candidatura democrată, restul sondajelor efectuate in SUA indică un avans de circa 2% în favoarea lui Clinton.

Dacă din sondaj sunt eliminati candidatul Partidului Libertarian, Garry Johnson (cotat cu 8%), şi candidatul Verzilor, Jill Stein (4%), atunci Trump si Clinton se află la egalitate în preferinţele electoratului, cu cate 46%. Marja de eroare a sondajului este de 3,1%. Sondajul arată limpede că Hillary Clinton este preferată de femei, de persoanele de culoare (83% faţă de doar 3% pentru Trump), de hispanici şi alegătorii care nu sunt credincioşi. În schimb, Trump îşi are baza electorală în zonele mai degrabă rurale ale Americii, în rândul albilor neşcoliţi.

Democraţii nu pot fi decat îngrijoraţi, pentru că tendinţa ascendentă a lui Donald Trump este evidentă. În luna august, Clinton avea un avantaj de 6% la cursa electorală în doi şi de 4% când erau luaţi în calcul şi ceilalţi candidaţi.

Cele mai mari schimbări care au avut loc în sondaje între lunile iunie si septembrie sunt în favoarea lui Trump, nu a lui Hillary Clinton. Albii catolici, cei care stau în zonele suburbane şi alegătorii ce au ca studii cel mult liceul, alături de bărbaţii în vârstă şi femeile albe fără studii au basculat în tabăra lui Trump cu cel puţin 15%.

Sondajul Bloomberg mai arată că Hillary Clinton a pierdut din încrederea americanilor când vine vorba de starea sănătăţii sale, capitol la care Trump a punctat mult mai bine. Admiraţia neascunsă de Trump pentru preşedintele rus Vladimir Putin s-a dovedit o strategie nu tocmai bună. 40% dintre respondenţi sunt de acord cu opiniile lui Trump despre Putin, în timp ce 49% susţin linia lui Clinton, care doreşte o abordare mai dură a relaţiilor cu Moscova.

Având în vedere sondajele strânse, seria de trei dezbateri televizate va fi extrem de importantă. Sondajele arată că americanii o creditează pe Clionton cu şanse mai mari de a câştiga disputa televizată cu Trump din noaptea de luni spre marţi (44% Clinton versus 34% Trump). Însă, comparate cu precedentele alegeri, încrederea de care se bucură candidata democrata este mai redusa decât cea arătată de americani pentru Barack Obama în disputa sa cu Mitt Romney, în 2012 (56% versus 29%).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: