VICTIMA LUI DAN VOICULESCU,IN DOSARUL TELEPATIA,FOSTUL DIRECTOR ICA,GHEORGHE MENCINICOPSCHI VA FI ELIBERAT DIN INCHISOARE CONDITIONAT!

26 sept.

Fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani închisoare în dosarul privatizării frauduloase a institutului, va fi eliberat din închisoare. El a ispășit doi ani și o lună din pedeapsă și va pleca astăzi de la Penitenciarul Jilava. Decizia eliberării condiționate a fost luată de Tribunalul Ilfov.

La începutul acestei luni, judecătorii i-au respins, marți, cererea de eliberare condiționată, decizia nefiind una definitivă.
Gheorghe Mencinicopschi a depus o cerere de eliberare condiționată la începutul lunii septembrie, la doi ani de la încarcerarea lui în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, cunoscut ca Dosarul Telepatia. Renumitul profesor a fost condamnat la opt ani de închisoare în acest dosar.

Gheorghe Mencinicopschi a fost internat in cursul anului 2015 de miercuri la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” Fundeni. Profesorul Mencinicopschi i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o cerere de graţiere, în dosar fiind incluse documente medicale care arătau că suferă de mai multe afecţiuni grave. Mai mult, câteva sute de oameni au semnat pe internet o petiţie de graţiere a acestuia. Iohannis a refuzat însă graţierea.

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi (67 de ani) a fost condamnat, în august 2014, la 8 ani de închisoare, şi a executat un sfert din condamnare. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august 2014, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi la opt ani şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.În cazul lui Mencinicopschi, instanţa a dispus şi confiscarea unui imobil deţinut de acesta în Otopeni, a cărui valoare a fost estimată la 456.000 euro, dar şi a mai multor terenuri din Bucureşti.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a stabilit că cele şapte cărţi scrise de acesta în detenţie sunt lucrări ştiinţifice, pentru asta Mencinicopschi fiind recompensat cu 210 zile. Nutriţionistul a mai câştigat alte 30 de zile în urma participării la diverse programe şi activităţi în penitenciarele Rahova şi Jilava.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: