KLAUS WERNER JOHANNIS SI CALIN POPESCU TARICEANU VOR PARTICIPA VINERI LA FUNERALIILE FOSTULUI PRESEDINTE AL ISRAELULUI SHIMON PERES!

28 sept.

Imagini pentru IOHANNIS,TARICEANU POZE

Președintele Iohannis va participa vineri la funeraliile fostului lider israelian Shimon Peres. Klaus Iohannis i-a transmis miercuri omologului său israelian, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanțe la moartea lui Shimon Peres, afirmând că acesta a fost un lider cu adevărat vizionar.

„Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră și a întregii umanități ca una dintre personalitățile lumii pentru care nu există comparații, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de prim-ministru și președinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluție durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate și progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră și profundă față de poporul român, Shimon Peres fiind primul președinte israelian care a vizitat țara noastră în anul 2010”, se arată în mesajul lui Iohannis.

Conform Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va participa vineri la funeralii.

Și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri că va participa la funeraliile naționale ale lui Shimon Peres.

„Folosesc acest prilej pentru a invita colegii mei, liderii grupurilor politice din Senat, să mă însoțească pentru a participa la funeraliile naționale care vor avea loc în Israel pentru înmormântarea lui Shimon Peres și fac un apel la liderii partidelor politice reprezentate în Parlament să participe la această ceremonie ca un gest de prețuire pe care noi suntem obligați să-l aducem unor adevărați oameni de stat”, a spus Tăriceanu, la Senat.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: