PEDELISTUL GEORGE SCRIPCARU,PRIMARUL BRASOVULUI ,UN NOU DOSAR PENAL!

28 sept.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administraţiei locale.

Potrivit procurorilor Scripcaru este urmărit penal pentru abuz în serviciu în formă continuată, precum şi pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte ce ar fi fost comise între anii 2007 şi 2015.

”În perioada 2007 – 2015, inculpatul Scripcaru George (…) şi-a exercitat influenţa reală asupra directorului general al unei societăţi din subordinea Primăriei Braşov şi l-a determinat să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să achiziţioneze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziţia Primăriei Braşov, semnându-se în acest sens mai multe contracte şi acte adiţionale. Scopurile urmărite de edil au fost obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosinţa exclusivă a maşinilor respective, dar şi neplata costurilor pentru întreţinerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii şi reparaţii)”, se precizează în comunicatul DNA.

Scripacaru chiar ar fi pus pe unul dintre angajații primăriei să primească amenzile de la Poliția Rutieră. Astfel, anchetatorii mai afirmă că George Scripcaru, a luat această decizie pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosinţa Primăriei Braşov sunt utilizate în interesul său personal. În acest scop el i-ar fi cerut directorului ca, în cazul în care pe adresa Primăriei Brașov vor veni solicitări din partea Poliţiei Rutiere, polițiștilor să le fie comunicat numele unui angajat al societăţii, care să fie sancţionat contravenţional în locul său.

În urma acestui demers, pe 12 martie 2009 a fost încheiat un proces verbal prin care o altă persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 120 de lei şi două puncte penalizare pentru că a depăşit viteza maximă admisă în localitate în timp ce conducea unul dintre autoturismele respective.

„În realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obţinerea pentru acesta din urmă de foloase necuvenite, constând în aceea că nu figurează în evidenţele Poliţiei cu sancţiuni contravenţionale şi nu a plătit amenda respectivă. Consecinţa acestei conduite infracţionale a fost prejudicierea societăţii respective cu suma totală de 630.567,28 lei reprezentând valoarea maşinilor achiziţionate şi cheltuielile suportate cu întreţinerea/utilizarea acestora”, se mai arată în comunicat.

Acesta este cel de-al doilea dosar penal al primarului Brașovului, el fiind deja trimis în judecată în martie 2016 pentru luare de mită și abuz în serviciu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: